Tavan mukaan kokous kesti viidettä tuntia. Kokous alkoi esh:n edustajien esityksellä miten aiotaan säästää kustannuksia terveydenhoidossa. Pääpaino mielestäni oli siinä, että soten mukaan aletaan yhdistää toimintoja ja kehittää niitä edelleen. Pitkään on lietsottu pelkoa sairaalan loppumisesta Ukissa, nyt tuli aika selväksi ettei näin tule käymään. Olen koko keskustelun ajan ollut sitä mieltä, että sairaalan pitää pysyä kehityksessä mukana tämä on ainoa mahdollisuus säilyttää palveluja Ukissa. Terveydenhoito on kehittynyt ja kehittyy pitkin askelin, kuten muukin yhteiskunta. Aiemmin maattiin sairaalassa umpisuolen leikkauksesta pari viikkoa ja lääninsairaala oli tuntien päässä. Nyt suuretkin leikkaukset tehdään päiväkirurgiana ja tyks on alle tunnin päässä helikopterilla, ambulanssi ei ole enää kuölkuväline vaan ensihoitoyksikkö. Hienoa mikäli nyt päästään kehittämään yksimielisesti toimintoja. Tuleen ei saa jäädä makamaan.

Tässä sitä menikin ekat tunnit. Paikalla oli myös teknisen puolen korkein johto ja ne asiat käsiteltiin seuraavaksi. Sairaalan ruokapalvelu ollaan muuttamassa Akealle joka on Turun kaupungin lähes yksin omistama yritys. Tämän omistukseen mennään mukaan. Kuulimme myös Uki-Laitilan tien päällystyksen alkavan kesäkuun alkupuolella ja päällystettävän korkea luokkaiselaa materiaalilla.

Sitten oli normaalisti vain kolkonpaukauksien säestämät aloitteet. Nyt ei niin käynytkään onhan kh elin joka noudattaa tiukasti Suomen ja omia lakejaan. Heikki Walan oikaisuvaatimus Novgorodin retkestä hylättiin äänin 6-4. Muinoin Novgorodiin tehtiin tiuhaan sotaretkiäkin, ne päätettiin varmaan huomattavasti helpommin kuin nykyiset aiotut rauhanreissut. Voitonpäivääkin silloin usein juhlittiin.