Satoi ja tuiskusi sitä lunta sitten jälleen aikalailla. Koko aamupäivä on mennyt kolan aisoissa. Ennen on talvisin saanut viettää aikaa rommi-kolan kanssa, nyt vain kolan. Missä se ilmaston lämpeneminen viipyy? Kyllä pihalla on sellaiset vallit, että jomman kumman toivosi pikaisesti tapahtuvan tulisi suoja tai traktori kuntoon. Traktori piti olla viime viikolla kunnossa. Yllättäen meni kytkin jumiin. Taitaa olla särki kytkinakselin rihloissa.

Katastrofi viime yö oli muutenkin. Olen luottanut, että kyllä se siitä. Eihän MC-kilpailut ole menneet tänä talvena mitenkään loistokkaasti. Viime talvi oli loistelias ja odotukset sen mukaiset. Kyllä viime yö oli floppi. Ei enää parane selitellä. Jossain on jotain vinossa ja pahasti. Lajit maastohiihdossa eivät myöskään sovi suomalaisille. 

On sprinttiä, yhdistelmää ja luistelua. Mikäli lajina olisi vanha kunnon perinteinen 10km naisilla, niin uskoisin jopa Kuitusen ja Saarisen kaksoisvoittoon. Nyt odotukset vähitellen kuihtuvat viesteihin ja joukkuekisoihin. Kyllä sielä Poudiaisella, Koivurannalla, Mannisella ym vielä mahdollisuuksia. 12 mitalia on kyllä vaikea uskoa.