Alkanut vuosi tulee sisältämään kunnallispoliittisesti edellistä vuotta enemmän merkittäviä päätöksiä. En tarkoita Taivassalo-liitosta, se on merkitykseltään niin pieni Ugille. Taivassalon tunnusluvut ovat n. 10% Ugin vastaavista. Olkoon ne sitten hyviä tai huonoja eivät ne Ugia heilauta suuntaan tai toiseen. Mitään erityisiä yhteistyö kuvioita ei mahdollinen liitos synnytä.

Terveydenhoidossa tapahtuu paljon. Vehmassalo ja Pyhäranta liittyvät tänään Ugin terveyskeskukseen. Se on merkittävä ja erinomainen asia. Hyvästä valmistautumisesta huolimatta varmasti vuoden mittaan tulee paljon asioita ratkottavaksi.

Erikoissairaanhoito on vastaavan uudistuksen alussa, mikä nyt tehtiin perusterveydenhoidossa. Asiasta on jo aiesopimus Rauman ja Laitilan kanssa. Asiassa pitää olla tarkkana kuin porkkana, ettemme tee mitään isoa munausta. Aluesairaalaan tulee saada lisää väestöpohjaa säilyttääksemme ja parantaaksemme palveluja. Luontaisesta suunnasta Varsinais-Suomesta ei ole saatavissa lisää voimaa, joten olemme pakotettuja Satakunnan suuntaan.

Alkuvaiheessa asia näyttää hyvältä ja aluesairaalan tulevaisuus näin saataneen turvatuksi. Isompi vaikeus tulee olemaan mielenterveyspalvelujen sairaala tasoisenpalvelun säilyttäminen Ugissa. Kaikki kivet tulee kääntää ja uusia ideoita miettiä. Tässä hommassa on paras unohtaa henkilö- ja puoluepoliittiset edut. Kaikki tarvitaan.

Kiinteistöt tulevat olemaan myös koko vuoden keskeisessä asemassa. 5 koulukiinteistöä vapautuu muuhun käyttöön. Ne pitää saada nopeasti uuteen käyttöön tai uuteen omistukseen. Kiinteistönhoito on kallista puuhaa. Kaupunki omistaa myös paljon asuntoja. Ne pitää saada parempaan hoitoon. Hoito on ollut sekavaa ja suunnittelematonta. Teknisen lautakunnan pitää ottaa luja ote. Viimeistään silloin, kun se esittää kaupungin edustajia yhtiöiden hallituksiin. Nyt ei ole lainkaan mietitty valittujen henkilöiden osaamista. Tämä pitäisi olla dokumentoitu henkilöesitysten mennessä yhtiökokouksiin. Ei se takaa kyvykkäiden henkilöiden valintoja, mutta joudutaan ainakin asiasta keskustelemaan. Samoin on valittu jäävejä henkilöitä pitkä rivi. Myös nämä pitää pudottaa pois.

Sosiaalisektorilla eletään normaalia kehittämisen aikaa ellei sitten Paras-hanke ala edetä. Samoin teknisellä puolella ja liikelaitoksissa edetään rauhallisesti. Varsin merkittäviä investointeja on, mutta ne ovat hyvin hallussa.

http://forss.vuodatus.net/blog/2241947/geenimuunneltu-soija/#comments