Ukiin suunnitellaan elävää keskusta. Millainen sen on ei ole minulle selvinnyt. Ainoa merkittävä idea on kahden korttelin kattaminen. Miten tämä elävöittää ettei enää nähdä taivastakaan? Ovatko Alisenkadun liikkeet poikkeuksellisen rumia ja masentavia? Minusta keskustamme on juuri sellainen mikä tämän kokoisissa kaupungeissa yleensäkin. Mikäli on ihmisillä haluja ja ostokapasiteettia keskustan ostoksiin niin uskoisin halukkaita kauppiaita löytyvän ja on löytynyt kannattavuuden edellyttämä määrä.

Viimeksi on puhuttu Esko-Holvin tontin ostosta. Miksi? Mitä sille pitäisi rakentaa? Kauppakeskus, huvipuisto, mauseleumi jne. Tontti on näihin pieni. Ulkomuistista tontin pituus on jotain vastakkaisella puolella olevan Euromarketin luokkaa ja leveys taitaa olla huomattavasti Euromarkettia vähäisempi. Mikähän liikekeskus tällaiseen tulisi? Euromarket kuivuu kokoon, ihmiset menevät ostamaan leipänsä marketeista joihin pääsee autolla. Esko-Holvin tontille pitäsi rakentaa ainakin pari kerrosta pysäköintilaa ja se nostai neliöhinnan korkeuksiin. 60-70 luvuilla rakennettiin kaupungin keskustoihin tavarataloja. Nämä on otettu joka puolella jo muuhun käyttöön. Harrods Lontoossa taitaa olla enää käytössä.

Olen hyvin pessimistinen Esko-Holvin tontin ostoon ja sen saamisesta johonkin loistoon. Mikäli joku esittelee jonkin suunnitelman joka perustuu johonkin muuhun kuin haihatteluun olen ensimmäisenä sitä tukemassa ja myönnän mielelläni olleeni väärässä.