Eilen aamulla kokoontui taloustyöryhmä. Kokous sinänsä ei ole julkinen, mutta erikoisterveydenhoidon osalta voinen kertoa Ugin kirurgian kalleudesta. Siitä on monessa muussa yhteydessä jo kerrottu.

Asiasta oli kertomassa näkemyksensä toimialajohtaja Lisa Pelttari Vakka-Suomen Sairaalasta. Aiempien selvitysten mukaan meillä kirurgia maksaa tuplasti sen mitä muualla. Saimme monipuolisen valoituksen asiaan. Minulle ainakin jäi päällimmäiseksi se käsitys, että meillä on tilastoitu ortopedian ja neurologian kustannuksia kirurgiaan. Nämä ovat meillä huomattavasti muita halvempia. Muitakin syitä varmasti on. Näitä pitää käydä läpi ja miettiä saisiko jostain säästöä aikaiseksi., Tästä tuli taas mieleen vanha loru, valhe, emävalhe, tilasto. Tilasto pitää aina avata, jotta siitä voisi tehdä luotettavia päätelmiä. 

Puolilta päivin Crusellissa oli valtuuston talousarvio seminaarin toinen osa. Aika vaisu tilaisuus mitään uutta ei esille tullut. Kuultiimpahan taas kunniamme ja tuli ryhmäpuheenvuorot pidettyä. Toivottavasti niitä ei enää valtuustossa toisteta.