Terveyskeskuksen rakenteet on nyt tutkittu Inspecta OY:n toimesta.Tulokset osoittavat (niistä tarkempi tiedotus sisäilma työryhmälle 25.1.2018) ettei terveyskeskuksessa voida työskennellä enää ilman sisäilmanpuhdistimien avulla. Sisäilmanpuhdistimet ovat kuitenkin väliaikainen ratkaisu. KORVAAVA TILA PITÄÄ HANKKIA MAHDOLLISIMMAN PIKAISESTI.

Ensi tiistaina tulee sisäilmanpuhdistimien toimittaja terveyskeskukseen ja hänen kanssaan kiertää työsuojeluvaltuutettu Anu Isotupa kiertää koko terveyskeskuksen ja samalla arvioidaan ilmanpuhdistimien lisätarpeet.

Väistötilojen hankintaa valmistellaan ja asia on esillä kaupunginhallituksen iltakoulussa 22.1.2018. Alustavasti ensisijainen väistötila on sairaanhoitopiirin omistama A-sairaala.

Asia pyritään saamaan kaupunginhallituksen käsittelyyn jo ensi maanantaina 29.1.2018. Jos vain käsittelyyn tarvittavat tiedot saadaan koottua. Jos tämä aikataulu toteutuu, valtuusto päättää asiasta jo 5.2.2018.

Kaikki terveyskeskuksessa työskentelevät henkilöt ja yksiköt siirretään väistötiloihin kevään 2018 aikana.

 

Hieno juttu mikäli suunnitelma toteutuu. A-sairaalan kunto on toistaiseksi puheiden varassa, mutta ammattilaisten ja A-sairaalaan kunnostuksessa mukana olleiden mukaan kiinteistö on hyvässä kunnossa ja terve. Muutama juttu ennen tutkimustuloksia arveluttaa. Soten tullessa 2020, toivottavasti Ukiin tulee sotekeskus. Olettaisin ja siihen pitää varautua, että A-sairaalassa on tilaa sosiaalikeskuksen siirtyä Mörnestä sinne. En uskoisi maakunnan suhtautuvan kovinkaan myönteisesti siihen, että Ukissa keskeiset sotepalvelut ovat 3:ssa kiinteistössä. Asiakkaan ja työn suorituksenkaan kannalta näin ei ole hyvä. Harmillista on myös se ettei Ukissa toteudukkaan soten pää idea, perusterveydenhoito ja paikallinen erikoissairaanhoito yhdistyvät. Palvelupisteiden välimatka ei ole pitkä, mutta haittaa tästä varmasti on. Tietopalvelun tultua kuntoon tämä helpottuu tuntuvasti. Kaiken kaikkiaan näyttää myönteiseltä.