ANONYYMI KIRJOITTI 10.06.2011 - 08:06

Koski, Antola, Wala trio hoitaa jutun. Erityisesti demarien matelevalla tuella. Enää runsas puoltoista vuotta tuota ällistyttävää muiden sortoa ja panettelua.

Yllä on kommentti Javan blogista. Mitä mieltä Harto sinä tuosta olet. Olen luottanut asiallisuuteesi ja järkevyyteesi, siksi kysyn sinulta suoraa mielipidettä.

Tuo yllä oleva kopio on edellisen kirjoitukseni kommentista. Haluan vastata siihen pidemmästi. En osaa vastata muutamalla sanalla. Ensinnäkin kiitokset imartelusta. Henkilöitä en arvostele, yritän vastata yleisesti. Vastaukseni on minun mielipiteeni. Muilla on varmasti toisenlaisia, varmaan hyvinkin poikkeavia.

Kysymys lähtee uskoakseni paljolti Javan julkistaman kirjeen ja sen sisältämän asian pohjalta. Siitä asiasta on hyvin vaikeaa muodostaa käsitystä mitä oikeasti on tapahtunut. Olen kuullut molemmin puolin kertomuksen tapahtumasta. Vähän jo tapahtuma päivänä, mikä on hyvä oikean mielipiteen muodostukseen. Myöhemmät kertomukset ovat ehtineet muuttua kertojan tahtomattakin. Eilen keskustelin pitkään Javan kanssa jutusta.

Harvinaisen paljon kertomukset poikkeavat toisistaan. En voi oikeastaan kommentoida asiaa enempää. Hallituksen osalta asia on salainen ja Javan julkistamaan tietoon ei voi ottaa tässä vaiheessa kantaa kertomatta salassa pidettäviä asioita.

Mitä tulee muuten hallituksen työskentelyyn, niin ei tämä kausi ole alkanut mitenkään loistokkaasti. Heti ekassa kokouksessa vassarit kuten persutkin syrjäytettiin hallituksen valitsemista elimistä. Sama on jatkunut alkuvuoden. Tämä ei luo suotuisaa ilmastoa päätöksentekoon. Vassarit on pieni ryhmä emmekä rikeeraa mistään osuuttamme suuremmista kiintiöistä vaan omasta osuudestamme. Sitäkään meille ei anneta ilman uhkausta suhteellisesta vaalista, sitäkin mahdollisuutta ollaan nyt mitätöimässä eritavoin.

Miksi näin? Kunnallishallinto perustuu kaikkien osapuolien yhteiseen päätöksentekoon. Näin myös uskon saavutettavan paremmat tulokset. Olen nyt toista kautta hallituksessa. Eka meni hyvin. Tärkeimpien asioiden valmisteluun meidät otettiin mukaan vaikka ei olisi suhteellisesti tarvinnut. Näin varmistettiin jo valmistelu vaiheessa  tiedon kulku ja kaikkien mielipiteen huomioiminen. Muistelen todella hyvällä tuota hallitusta. Toki erimielisyyksiäkin oli. Ne ratkottiin asiallisesti ja äänestämälläkin mitä tulosta sitten kaikki kunnioittivat.

Yhteenveto tuohon kommentin kysymykseen; päätöksenteko ei ole oikealla tolalla.