Ensi maanantai onkin kova päivä. Aamusta iltaan pakerretaan talousarviota. Kuten ennenkin valtuusto ei antanut oikeastaan mitään vinkkiä talouden rasapainottamiseen. Ainoastaan menolisäyksiä Näin on aina ollut ja pessimisti lisäisi, näin tulee aina olemaan. En ole vielä saanut käsiinikään kj:n viimeistä esitystä.

Aluksi käsitellään normaalit asiat. Pari ranta-asemakaavaa esitetään nähtäville pantavaksi. Rakennusvalvonnan taksat siirrettiin viimeksi selvitettäväksi miten naapurikunnissa ne peittävät kulut. Hyvin erilaisesti joten ei selvityksestä apua ollut. Nuorisotalon myynti poistettiin valtuuston listalta ja nyt selviää poiston syy. ostaja ehdokas Kari Salin pyytää lisäaikaa vuoden loppuun saakka.

Jätehuollon liikelaitos esitetään lakkautettavaksi ja tehtävien hoito esitetään teknilliselle lautakunnalle. Sitten on hakemus työvoimapoliittiseen projektiin. Niitä riittää. Keskusvaali ltk. on antanut tiedoksi kuntavaalien valitut. Hallitus heittää pallon valtuustolle. Tämän jälkeen isketään talousarvion kimppuun kuin sika leipään.

Nyt on tullut alustavasti selattua talousarviota. Linjaukset on listalla esitelyty 3:lla pääkohdalla;  1. Henkilöstön rekrytointia kiristetään. Ensi vuonna ei uusiin tehtäviin palkata henkilöitä. Tämä tarkoittaa mm. sitä ettei esitetä valtuuston hyväksymää vanhuspalvelu ohjelmaa toteutettavaksi. Eikä palkata lakimiestä eikä elinkeinoasiamiestä. Pois lähtevien tilalle palkkaaminen on ollutkin tiukan tarkastelun alla. Nyt se esitetään sidottavaksi sote-uudistukseen. 2. Minkään sektorin resursseja ei lisätä suunnittelukaudella. Tämä tarkoittanee, että edellä olevaa tiukkuutta jatketaan vuoden 2015 loppuun. Eikä tekonurmikenttiä, Pähkinäisten invalidialuetta eikä kutunjuustohallia toteuteta. 3. Verotus. Vero%:a ei esitetä korotettavaksi suunnittelukaudella, mutta tekstissä puhutaan korotuksesta vuodelle 2014. Kaupungin korollinen velka kasvaa suunnittelukaudella n. 16 milj/€. Rajuja hommia, mutta vastuuta pitää löytää muutoin muut tulevat sen tekemään kuten Kreikassa. Siellä keskituloisen ansiot ovat n. 1 000€/kk. ja palkkoja ja eläkkeitä ollaan edelleen laskemassa. Hintataso on muun EU:n luokkaa, suunnilleen.