Tänään pidetty valtuusto käsitteli entisiä aloitteita. Toki uusiakin tehtiin. Aloitteet menivät pääasiassa esityksen mukaan läpi. Juha Aaltosen aloite hallintosäännöstä palautettiin. Uusi hallintosääntö on valmistelussa ja tulee valtuuston päätettäväksi syksyllä. Veikkaan, että aiemmin kuin Juhan aloitteen uudelleen valmisteltu esitys. Myös tekojäärata aloitteesta äänestettiin, mutta esitys palautuksesta hävisi.

Lopuksi kuultiin myös Ari Niittyluodon ero SDP:n valtuustoryhmästä. Kokouksen päätyttyä Inkeri Parviainen kertoi miten koulujen sulkemisesta johtuvissa toimenpiteissä on edistytty. Kaikkien oppilaiden uudet koulut on selvitetty, samoin vakinaisten opettajien koulut. Määräaikaisten osalta on vielä hienosäätöä. 

Uudistus vähensi määräaikaisten opettajien tarvetta 5:llä Kun vielä kouluverkon supistamisesta saatiin lisää valtionapua 3:n opettajan verran niin säästöä on 8:n opettajan palkat. Koulukuljetusten suunnittelu on vielä hieman kesken. Taksikuljetukset vähenevät huomattavasti. Yhtenäiskoulujen suunnittelu on vielä kesken. Mikrobitutkimusten tulokset Pohitullista on kerrottu jo aiemmin. Tänään oli tullut myös kosteusmittausten tulokset. Ei kosteutta Pohitullissa. 

Männäisten remontoitavassa osassa oli kosteutta lattiaeristeissä, ne uusitaan. Viime aikoina puhutussa Männäisten remontissa uusitaan mainitut eristeet, pinnat maalataan (2 luokkaa ja eteinen), wc korjataan ja asennetaan ilmastointi. Kustannusarviota ei ole vielä tehty. Keskusteltiin myös valtuuston kyselytunnin pitämisestä. Valtuustoryhmät käsittelevät onko tarvetta. Ainakin Parviaisen esittämille selonteoille on mielestäni tarvetta. Asioista kiertää mitä villeimpiä huhuja. Nyt ainakin koulu asiat tulivat ilmeisen selväksi. Ei ainakaan montaa kysymystä tehty. En tiedä sitten miten paljon eteisessä sanottiin, mää

meinasi sanno ja kyssy.