Eletään vahvaa urheilu kesää. Pidä urheilusta ja olen niin vanhanaikainen, että pidän yleisurheilustakin. Pahasti siinä on ollut jo muutaman vuosikymmenen dopimgia. Niitä uutisia tullessa harmittaa niin ettei tee mieli urheilua katsella tv:ään. Aina se kuitenkin menee ohi. Nyt ilmeisesti on lähdetty viimeiseen taistoon. Toivottavasti kaikki tulevat mukaan ja onnistutaan.

Merkit eivät kyllä ole hyviä. Venäjä kertoo joutuneensa vainon kohteeksi ja Norja sanoo melkein suoraan, Mitä v..ua se muille kuuluu, jos meillä käytetään astmalääkettä. En osaa arvatakaan kuinka monessa maassa ovat viranomaiset ja urheiluliitot mukana. Ei se taatusti Venäjään ja Norjaan rajoitu. Uskoisin Suomen olevan tästä järjestäytyneestä dopingista jo erossa. Takavuosina olimme näissä jutuissa eturivin maita. Tosin julkisuudessa Pekka Peltokalliot ym. vakuuttivat etteivät ole moisista aineista juttuakaan kuulleet. Hiihtoliiton Petäjän verenpaineen jälkeen ollaan varmaan oltu hissukseen.

Keihäänheitto on ollut suomalaislaji ja siellä on ollut arvokisoissa Egypti, Etelä-Afrikka, Trinad Tobago ym. arvokisoissa kärjessä ja sitten nämä mestarit ovat hävinneet niin nopeasti kuin tulivatkin. Ikävää näissäkin voidaan paljolti sanoa "Taas suomalainen". Viimeksi kärynneen Abdulrahmanin  valmentaja oli Petteri Piironen. En voi mitään sille epäluulollisuuteeni mitä nyt tunnen Kenian Jegon suoritukseen MM-kisoissa. Hän oli kisoissa täysin eriplaneetalta kuin muut ja nyt on taas tavallinen pulliainen. Hänen valmentajansa on Petteri Piironen. Alkukaudesta saksalaiset heittivät sakilla muiden tavoittamattomiin. Tuntui olympiakisojen keihäänheittoa olevan turha järjestääkin, lähetetään mitalit Saksaan. Tuli EM-kisat saksalaiset tippuivat karsinnoissa Röhleriä lukuunottamatta. Hänkin oli täysin ulkona varsinaisesta kisasta.

Mitä pitäisi ajatella? Kisat eivät ole tasa-arvoiset. Toiset harjoittelevat ilman kemiaa ja toiset on pumpattu täyteen dopingia. Kattele sitten niitä kisoja.