Eilinen kokous meni niin myöhäiseen, että jätin kirjoittelun aamuksi. Kokouksen alku viivästyi tunnin verran sillä Reijo Laine palkittiin Hinku-hankkeesta. Kokouksen aluksi kj. kertoi tuovansa tulevat Hinkut hallitukseen. Tosi hieno juttu. Tähän astihan niistä on vain luettu lehdistäja talouden toteutuma raporteista miten paljon kj on ylittänyt määrärahansa.

Nuoriso- ja liikunta ltk:n pöytäkirja palautettiin lautakunnalle. Pöytäkirja oli keskustan mopoilun suhteen täysin toinen kuin kokouksen kulku. Pöytäkirjan ovat tarkastaneet Markku Varjo ja Jari Valkonen, jotka ovat kokouksessa olleet kaiken lisäksi erillä mielipiteillä liikkeellä. Pojat, pojat mitä nyt on sattunut?

 

Sitten edettiin pitkä matka vain pienellä keskustelulla, ilman muutosta päätösesityksiin. Pari asiaa palautettiin sillä niissä ei ollut kerrottu esitysten taloudellisia vaikutuksia kuten on päätetty, että kaikissa esityksissä pitää olla. 10 kk:n taloudellinen toteuma hyväksyttiin aika vähäisellä keskustelulla. Näillä näkymin tämän vuoden vuosikate tulee olemaan 4.5 milliä plussalle. Tämä vetää hiljaiseksi, onhan ihan katastrofia ennusteltu. Ehkä nyt sitten alkaa kova selittely. Pitää muistaa ettei mitään ennakoimatonta ole tapahtunut.

Kaupunkilaisille suunnattu palvelukysely ja valtuutettujen arviointi kuluneesta kaudesta antoivat saman suuntaiset vastaukset. Parhaan arvosanan sai peruskoulu ja sen käsittely valtuustossa? Taitaa olla joillekin yllätys???

Satman yhtiöittäminen eteni. Johtokuntaan paljon vartijoiksi valittiin; Raimo Aarnio, Marja-Leena Tuominen, Pentti Aitamurto, Timo Vaahtera, Heikki Wala, Olli Kerajärvi ja Antti Vehanen. Soten uudelleen organisointi aiheutti tosi pitkän pilkun viilauksen. Muiissa asioissa keskusteltiin terveyspalvelujen yhteistoimintasopimuksen irtisanominen. Ei ainakaan vuoteen näin tehdä. Otin esille keskustassa ilmenneen ongelman aurinkopaneelien käyttöönotossa. Hommaa selvitellään. Samoin minuun on otettu yhteyttä Salcombin raskaanliikenteen käyttämän Levysepänkadulle tullet ongelmat. Hommaa yritetään ratkaista miettimällä voisiko Hiuntieltä tehdä liittymän suoraan Salcombin alueelle. Tämä siirtäisi varmaan liikenteen pois Levysepänkadun kolulaisliikenteen seasta.