Vuosi on alkanut pääasiassa lumitöissä. Alkoi paikat olla jo täynnä lunta, mutta nyt lämmin ilma on laskenut kasoja ja taas mahtuu. Kunnallispolittiset kokoukset eivät ole vielä alkaneet. Todennäköisesti talvesta tulee vaikeiden päätösten aikaa.

Melkoiset säästöt on osoitettu soteen ja lisäksi on millin säästötavoite jolla ei ole vielä minkäänlaista osoitetta. Tätä alkaa talousryhmä varmaan pikapuoliin työstämään. Ideoita ei muilta tule. Odotellaan, että muut tekee ja sitten aloitetaan raivoisa arvostelu. Suoraan sanottuna en ole ennen näin vastuunkantoon kyvyttömään valtuustoon kuulunut. Valtaosa ottaa tehtävänsä vastuullisesti ja perehtyy asioihin ottaen kantaa tosiasioiden pohjalta. Ikävä kyllä näitä haukutaan blogeissa jees miehiksi ja naisiksi ja vaikka miksi.

Virkamiehiin ja hallitukseen pitäisi suhtautua vihamielisesti ja kaikki päätökset haukkua typeriksi. Parhaamme olemme yrittäneet ja ottaneet huomioon hyvät toteuttamiskelpoiset esitykset. Näitä vaan ei juurikaan tule. Paskaa vaan tulee niskaan. Alkaa huomata monen mitan alkavan täyttyä. Ollaan tultu vakavissaan tekemään eteenpäin vieviä päätöksiä. Todellisuus onkin ollut pelkkää lähimmäisten herjausta. Eikä auta vaikka kuinka monta kertaa kerrot ja näytät totuuden. Toistetaan vaan samaa mantraa, olette tehneet kaikki päin mäntyä.

Tulee kirjoitettua ehkä turhan kovia sanoja. On vielä monia elimiä, jotka kykenevät yhdessä tekemään ja hakemaan parhaan mahdollisen päätöksen. Luojan kiitos näihin kuuluvat sosiaali- ja terveyslautakunnat, ovathan ne meitä kaikkia koskevia aloja. Näm'ä tulevat talven ja kevään aikana olemaan kovilla. Toivottavasti jaksatte.