Aamulla täällä Lokalahdella jyrähteli ja väliin satoi kaatamalla väliin ripotteli. Ennen puoltapäivää lähdin U:kiin ja matkan varrella ja U:kissa tie oli kuivaa. Niin se lyhyen matkan sisällä ilma vaihtelee. Iltapäivällä takaisin tullessa sama juttu. Kotona on satanut siitä asti väliin rankastikin. Miten mahtaa olla cityssä, onko vieläkään satanut?

Olin U:kin Eläkeläisten järjestämässä tapahtumassa VPK:n paviljongilla. Oikea vanhan ajan tapahtuma, ohjelmaa, tanssia ja pihalla sammunut mies. Kyllä eläkeläisillä riittää vireyttä. Ohjelmaa oli paljon ja hyvää niin kuin kesäjuhlissa kuuluukin. Kuorolaulua, lausuntaa, huumoria, tanhuja, Raitasen Pertsan yksinlaulua, arvontaa ja lopuksi tanssia. Kaikki taidokkaita esityksiä. Syötiin välillä erinomaista lohikeittoa. Entäs sitten, kun tämä sukupolvi joka on tottunut talkoisiin ja tekemään yhteisiä töitä ilman, että yhteiskunta maksaa? Taitavat loppua kesäjuhlat niin kuin on loppuneet talkoot. Ollaan vaan kotona, kirjoitellaan Facebookiin ja blogeihin eikä enää osatakkaan olla muiden ihmisten seurassa.

On ollut pitkä kuuma kesä. Toivottavasti hiipuu verkkaan syksyksi, että ehtii sopeutua. Vettä luonto todella jo kaipasi. Alkoivat jo puutkin kärsiä. Sade myös tuleennuttaa viljan. Toivottavasti ilma taas lähiaikoina kuivuu. Tahtoo vain nykymaailmassa samoja ilmoja olla pitkään.