Päivä tuli omistettua lähes kokonaan valtuustolle aamupäivästä iltamyöhään. Ensin aloitettiin seminaarilla jossa käytiin läpi ensi vuoden talousarvio ja hiukan muutakin. Mielestäni oli melkoisen mukava Eero Laesterän alustuksessaan toteama, Ukin talous saatettiin vuoden 2010 jälkeen erinomaiseen tilaan, älkää nyt pilatko saamaanne hyvää lähtö kohtaa. Onhan tästä Ukissakin puhuttu, mutta se on vain johtanut taskussa käsien nyrkkiin puristelua.

Illalla oli valtuusto. Pitkästä aikaa ellei jopa eka kertaa valtuustossakin oli keskustelua ja äänestelyä. Eka kohde oli kiinteistöveron korotus. Tästä oli huomattavan paljon yhteydenottoja. Pääasiassa eläkeläiset ja yrittäjät olivat aikeista huolissaa. Eräät eläkeläiset kertoivat jopa maksavan kiinteistöveroa enemmän vuodessa kuin saavansa kuukaudessa eläkettä. Keskimääräinen eläke on 900€/kk ja alin 700€/kk. Monet ovat eläneet niukasti elämänsä ja saaneet omistukseen ksä- ja talviasunnot jolloin näin tapahtuu. Äänestys yllätti ainakin minut. Eivät äänestyksen luvutjo etukäteen ajattelin tuloksen olevan 22-21, mutta toisinpäin. Veroa ei nostettu ja etukäteen luulin nostettavan luvuin 22-21. Korotusta vastustivat kokonaisuudessaan Kokoomus, Keskusta, Ps ja kd sekä vassareista Mauri Partanen ja minä.

Toinen näppylöitä aiheuttanut asia oli kokouspalkkioiden korotus. Se meni Reilusti läpi. Kuka nyt nyt lulojensa lisäystä vastustaisi. Myös kulttuuri-, nuoriso- ja  liikuntalautakunnan suuruudesta päätettiin. Se päätettiin pitää 9:ssä ehdotetun 11; sta sijasta. Sen pituinen se.