Nyt vietetään kuntapolitiikasta kesälomaa eikä kukaan hiisku sanaakaan. Minulla on mutu tuntuma, että tällä kaudella alkavat sisäministeriön joukot jälleen kopistella Mörnen porstuassa. Ennusmerkit ovat havaittavissa.

Kaupungilla pyyhkii hyvin ja nyt on tilaisuus kerätä poliittisia pisteitä. Mitä siitä vaikka tehtäisiin typeriä päätöksiä. Poliittisen muistin pituushan on 3 kuukautta. Työllisyytemme on parantunut dramaattisesti ja yleinen talous on nousukiidossa. Tässä huumassa ei asioita mietitä, nyt on tuhlauksen aika.

Olen ollut mukana niin kauan, että olen tämän huuman havainnut jo monta kertaa. Emme ole saaneet kaupungin talouteen mitään Jackpottia. En koe olevani pahanilman lintu, jos sanon nyt olevan aika laittaa jäitä hattuun ja varautua tulevaan.

Meillä ovat menossa hyvin valmistellut investoinnit. Ne pitäisi viedä suunnitellulla tavalla loppuun, mutta kattia kans. Valtuutetut hilluvat monitoimihalleilla ja muilla. Totta kai monitoimihalli pitää rakentaa. Tähän asti vaan on mietitty halpaa ja vähiten toimintaa häiritsevvaihtoehtoa. On löydetty keinot purkaa koulut ja uimahalli ilman väliaikaisia tiloja. Miksi näin ei saisi tehdä? Monitoimihalli on ehdottomasti tärkeä, mutta ei maailma siihen kaadu vaikka ei sitä ekaksi rakennettaisikaan. Mielestäni hyvä vaihtoehto on rakentaa koulun yhteyteen, siinä sillä olisi käyttöä päiväksi ja illaksi.

Myöskin uusien toimien ja virkojen perustamiseen on näkyvissä hillittömiä haluja. Olen monet kerrat kirjoittanut näiden sopeuttamisen soteen. Sote on mennyt siihen malliin ettei siitä tule kuin valtava määrä uusia kustannuksia. Mitään ei häviä, mutta uusi hallintotaso tulee. Kepu on edelleen yhteiskunnan syöpä. Aikanaan valtiontaloudessa kaikki uudistukset jouduttiin ostamaan maataloustukien korotuksella. Nyt sote pilattiin kepun haluamalla uudella maakuntahallinnolla. Kuinka monta tuhatta kepulaista tulee saamaan eläkeviran.