Winston Chorchill vainaa on sanonut jotain siihen suuntaan kuin "joka historiaa ei tunne, ei nykypäivää ymmärrä." Mielestäni hyvin totuudellinen sanonta. Chuchill on sanonut myös "se joka ei nuorena ole sosialisti sillä ei ole sydäntä, Se joka ei vanhana ole konservatiivi, sillä ei ole järkeä." Tähän lausahdukseen en ota kantaa.

Blogeista kirjoitetaan aika ajoin mitä ihmeellisimpiä asioita, joten pitänee kirjoittaa niiden Ukin aikaisesta historiasta. Tästä eteenpäin kaikki on minun muististani joten en vastaa sen todenperäisyydestä. Eka blogi oli Juha Aaltosen. Hän aloitti varmaa ainakin 10 vuotta sitten. Silloin ei ollut vielä somea, valmiista blogi alustoista puhumattakaan. Sisältö oli samaa mitä nykyisissäkin blogeissa. Kunnallisten päättäjien armotonta arvostelua.

Tämän jälkeen tulivat Rainer Tähtinen ja Jari Valkonen. Järjestystä en muista. Aika pian näiden jälkeen minäkin aloitin. Toiveena oli saada päivittäin 10-20 lukijaa. Tavoite täyttyi saman tien ja jo pitkään on päivittäinen kävijämäärä ylittänyt 1000. Rekortin ollessa 4500. Matkan varrella on ollut tuulta ja myrskyä. Kommenteista päätellen jopa ihka oikeita vihollisia. Jatkossa on ollut lukemattomia blogi yrittäjiä, nämä ovat ilmeisesti jääneetkin lukemattomiksi sillä ne ovat kuolleet nopeasti.

Henkilöitä kohti hyökätään rajusti. Alkuaikoina olin myös tosi riepoteltavana. Vastasin niihin aina. Yritin myös miettiä miksi tuollaisia kommentteja tulee. Päädyin siihen ettei kaikkia ajatuksiani hyväksytä ja ärsytän ihmisiä. Ikä on ilmeisesti tasoittanut pahimmat kulmat sillä harvoin enää tulee ikäviä kommentteja. Kehoittaisinkin niitä jotka syyllistävät loukkaavista kommenteista minua siitä etten niitä poista katsomaan omaan napaansa. Syyllinen on lähempänä kuin arvaatkaan.

Blogin pitäjän vastuusta kirjoitetaan omia luuloja. Blogin pitäjä ei vastaa sisällöstä samalla tavoin kuin nettilehden päätoimittaja. Vastuuta on mikäli kommentti tai alustus rikkoo määrätyt rajat. Rajat ovat kuntapoilitiikassa mukana olevalla toiset kuin yksityishenkilöllä. Yksityishenkilöitä koskevia kommenteja ei ihan heti tule mieleen. Lakia on kenenkään turha tulkita. Opin nopeasti plm:nä ettei lain tai tessin tulkintaa pidä koskaan yrittää itse tehdä. Tulkinta pitää hakea mahdollisimman korkeasta oikeusistuimesta. Sen päätökset eivät ole missään tekemisissä ns. maalaisjärjen kanssa.

Muistaakseni olen pitänyt blogia 7.8 vuotta. Se on pitkä aika. Kyllästymistä olen jo havainnut. Katsotaan miten pitkään jaksan.