Hallitus kokoontui poikkeuksellisesti ennen valtuustoa ja melko turhaan. Pääasiassa kokoonnuttiin maaseutuhallinnon järjestämiseksi Vakka-Suomessa. Valtio on määrännyt, että on muodostettava yhteistoiminta-alue jolla on vähintään 800 tilaa. Vakka-Suomessa olisi riittävästi. Kuten tavallista yhteisymmärrystä ei löydy. Vehmassalon kunnat ja U:ki ovat sitä mieltä, että isäntäkunta on Vehmaa ja tukihakupalvelut hoidetaan kaikissa kunnissa. Laitila on sitä mieltä, että isäntä on Laitila. Pyhäranta on sitä mieltä, että Kalanti-talosta kaikki hakisivat palvelut. Mikä tuntuisi järkevimmältä. Voihan tuet hakea jo Internetissäkin. U:ki päätti jättää asian pöydälle 2 viikoksi. Muut asiat hyväksyttiin yksimielisesti lähes keskustelutta.

Valtuusto lähti myös liikkeelle yksimielisesti. Eka asia johon pysähdyttiin oli Aaltosen aloite kaupungin yhtiöiden hallitusten kokoonpanosta. Tähtinen esitti, että enemmistön pitäisi olla luottamusmiehiä. Äänin 33-10 hyväksyttiin saatu selvitys tiedoksi.

Novidan kiinteistöjen myynnistä keskusteltiin pitkään. Lopuksi hyväksyttiin päätösesitys yksimielisesti sillä lisäyksellä, että U.kille jää kiinteistöjen etu osto-oikeus tasearvolla.

Karilaisten, Käpylin ja Pähkinäisten tonttien myyntiin Laivo esitti, että tontit laitetaan julkiseen myyntiin ja myydään eniten tarjoavalle johon nykyinen vuokralainen saa etu osto-oikeuden tarjotulla hinnalla. Laivon esitys voitti äänin 22-20. Enemmistön puolella oli oikeisto ja Haverinen. Kapitalistien ahneus on suunnaton. Hallituksessa jo korotettiin asiantuntijan määrittelemiä hintoja aika reippaasti. Tämäkään ei riittänyt ja vuokralaisille jää ajallisesti vähän mahdollisuuksia hoitaa velvoitteitaan elleivät tonttia osta.

Esitin lopuksi Vassarien aloitteen viranhaltijoiden valintaan liittyvistä toimenpiteistä. Tämän allekirjoitti myös 4 persua ja kristillisdemokraatti.

http://uusikaupunki.fi/poytakirjat.html