Kokous on varsinainen kaava kokous. Niitä on listalla kymmenkunta. Tuosta sanasta tulee mieleen aina hokema, kokoomuksen nuorisojärjestö Tuhatkunta piti kokouksen Satakunnassa ja paikalla oli kymmenkunta. Aloitetaan sentään kokous koulupsykologin palkkaamisella. Varmaan tarpeellinen nuorten pahoinvoinnin ja varsinkin huostaanottojen valossa. Mitään nopeaa parannusta on turha odottaa.

Ensimmäisenä kaavana on ranta-asemakaavan muutos Lepäisillä. Siellä halutaan kesämökki muuttaa ympärivuotiseksi asunnoksi. Tontti on ainoastaan 4000 m2, johon ei rakennusoikeutta saa. Muutoksen hakija ilmoittaa tarkoituksenaan olevan lisä maanhankinta. Mitä se sitten tarkoittaakin? Jos on sellaista miettinyt, niin onkohan naapuri valmis myymään. Ehdotuksena onkin, että maanhankinta tulee tehdä ennen kaavoituksen aloitusta. Näissä pitää myös muistaa, että ei se aina tarkoita uusia asukkaita U:kiin. Käyttötarkoituksen muutos on kannattavaa verotuksellisesti.

Seuraavana esitetään ranta-asemakaavaa Lokalahden Pitkäluodosta näytteille asetettavaksi. Sitten kaavan hyväksymistä jälleen Lokalahdella. Kyseinen kaava on tehnyt pitkän tien. Lukuisia muistutuksia ja valituksia on ollut matkan varrella. Vieläkin on 1, kaavaa esitetään kuitenkin hyväksyttäväksi.

Sitten Sorvakossa UPS hakee 400 m2 rakennusoikeutta tuplattavaksi. Myös UTMVS:llä on tontti alueella. Tasavertaisuuden säilyttämiseksi sillekin esitetään rakennusoikeuden tuplaamista. Sannolla Energiapuisto haluaisi kaavaa muutettavaksi siten, että Poraajantien ja Välttitien välille tulisi tieyhteys. Samaan kaavaan tulisi muutos, joka mahdollistaisi Sybimar OY.n rakennushankkeet.

Itäpuistoon pyydetään rakennusoikeutta puistoon. Sitä ei esitetä hyväksyttäväksi vaan hakijan tontilla olevan rakennuksen suojelua ja pientä lisärakennusoikeutta. Vuorikadulla on tekeillä asemakaavan muutos, esitetään käynnistettäväksi. Kalannissa seurakunta esittää kaavamuutoksen käynnistämistä Pappila ja Pikkupappila tonteilla. Tarkoituksena saada myyntiin omakotitontteja.

Onneksi olin joskus 8 vuotta Seutukaavaliiton kaavajaostossa, muuten olisivat asiat varmasti hebreaa ja kovan perehtymisen takana. Sitten vapun kunniaksi työväenlaulu.