Kh:ssa on lähes joka kokouksessa salainen asia. Perustellusti uskoisin. Lisäksi pitää huomioida, että ainoastaan valtuuston kokous on julkinen kunnallisista elimistä. Siten esim. käyty keskustelu ei ole julkinen.

Tästä on alkanut viime aikoina tulla monenmoista soppaa. Tiedonvälitys on muuttunut. Ennen blogeja lehdistö vastasi, ettei painanut salaisia asioita, ainakin näin kai piti olla. Nyt tiedonvälitys on nopeaa ja salaista. Ilman poliisitutkintaa ei selviä kuka kirjoittaa blogissa nimimerkin suojissa. Ei enää pystytä kovinkaan paljoa valvomaan tietojen julkistusta. Tämä vaatii uutta ajattelu tapaa salaiseksi julistamiseen. On asioita jotka ilman muuta ovat salaisia ja uskon jokaisen helposti mieltävän mitä ne ovat.

Olen noudattunut kh:n salaiseksi julistamista. Nyt hieman aion siitä poiketa. Joissakin kommenteissa vihjaillaan ikäänkuin minulla olisi vastustamaton halu salata asioita. Veneveistämön alue oli salaisella listalla. Päätöksen jälkeen kysyin julkistetaanko nyt asia, se on kaupungilaisille niin tärkeä, että kaikkien on tiedettävä mitä rannassa touhutaan. Vastaus oli, ei ole vieläkään julkinen.

Nyt on sitten vielä kirjoitettu, että peesaan muita. Joka ainut kerta, kun Veneveistämön tontti asiaa on käsitelty olen esittänyt, että alueelle ei rakenneta asuntoja. En ole kertaakaan saanut edes yhtä kannatusta, että olisi edes äänestetty. Nyt sitten selvä enemmistö oli tullut kannalleni.  Hienoa. Tämä on uskoakseni kaupunkilaisten selvä näkemys. En ole kaupungilla tavannut ensimmäistäkään, joka olisi Veneveistämön suunnitelmien kannalla. Kaikki kannattajat ovat olleet kh:n jäseniä. Nyt niitä on enää 4.

Tämä ettei keskustelut kh:ssa ole julkisia, on johtanut siihen, että kokouksista kirjoitellaan aikalailla muunnettua totuutta. Ei se siinä suhteessa poikkea muittenkaan asioiden kirjoittelusta, mutta niitä jotka kunnioittavat sääntöjä se estää oikaisemasta asioita. Elämme murroskautta. Eiköhän oikeat uomat ajan kanssa löydy.