Aioin ensin kommentoida Eupirideksen kommenttia, ei onnistunut. Kommentti on lyhyt, usein kokouksissakin etuilijat pyytävät kommentti puheenvuoroa ja sitten paasaavat vartin. Kaikki puolueet ovat identiteetti kriisissä. Maailma on muuttunut perusteellisesti viimeisten 20-30 vuoden aikana ja suurten organisaatioiden liikkeet ovat kankeita. Vasemmistoliittokin on muuttanut identiteettiään, nimeä myöden, perusteellisesti. Ongelma on vain se, että saamme kantaa edelleen vanhaa leimaa. Muutosta ei ole saatu suurten joukkojen tietoisuuteen.

Tullessani Lokalahden valtuuston, suuri asia oli päivähoidon järjestäminen. Ei ollut helppoa asian eteenpäin vieminen vaikka siitä oli lakisäädetty. Emäntien maaseudulla sen tarpeellisuutta pidettiin hyvin kyseenalaisina. Tämän tyyppisiä asioita riitti. Nyt olemme tulleet työssäkäyvien hyvinvointi yhteiskuntaan. Perinteinen vasemmisto ei kaipaa enää mitään suurta. 

Jostain syystä rahat ovat loppuneet ja joudumme enää pitämään yhteiskunnan palveluista kiinni. Uutta ei enää saada. Olemme joutuneet aikaan saatujen palveluiden ajajiksi. Konservatiiviseksi säilyttäväksi voimaksi. Sitä monetkaan eivät arvosta. Sitten ne huomataan, kun sairastutaan, lapsi tarvitsee päivähoitoa, koulutusta jne. Nopean tiedonvälityksen aikana tämä on tuonut populismin. Nopeasti hakataan julkisuuteen perätöntä tietoa minkä oikaiseminen on mahdotonta. Onnettomat tunarit selittää ine.

Tämä on mielenkiintoista keskustelua. Mikäli se pysyy asiallisena. Asiattomat solvaukset vievät aina maun ja tulee itsekkin vastattua samalla mitalla. Siinä se hedelmällinen keskustelu sitten onkin. Kannatta myös muistaa puolue eikä joku henkilö ole enää auktoriteetti minkä mukaan kaikki toimivat. Eriävät mielipiteet ovat sallittuja ja toivottuja.