Listan eka varsinainen asia on säästöohjelma. Se jäi viimeksi erikoissairaanhoidon osalta kesken. Nyt pitäisi tulla AS:n ja TK:n johtajien esittelemään ja vastailemaan. U:kin kunnallispolitiikka liikkuu nykyisin 2:lla tasolla. Toisella on tämä ohjelma jolla pyritään muuttamaan kustannusrakenne kestävälle pohjalle. Tämä tulee vaikuttamaan kaikkien kaupunkilaisten elämään jatkuvasti. Tästä olisi syytä nyt keskustella asian ollessa valmistelu vaiheessa. Nyt voidaan vaikuttaa , päivä päivältä se vaikeutuu. Ensi vuoden alusta saattavat jotkin muutokset jo lähteä liikkeelle. Sitten se keskustelu varmaan lähtee liikkeelle, mutta on auttamatta myöhäistä. Tosin sen keskustelun käyminen on huomattavasti helpompaa kuin ennakolta. Silloin tiedetään muutosten vaikutus ja jälkiviisaita tulee riittämään.

Toisella tasolla halutaan kaupungin ongelmat ratkaista siirtämällä joitakin kymppitonnin investointeja seuraavalle vuodelle. Se on vain ongelman ratkaisun siirtoa. Rakennemuutoksesta on puhuttu niin kauan kuin jaksan muistaa. Nyt siitä on kortit pöydällä. Siihen pitäisi panostaa kaikki liikenevä aloitteellisuus.

Seuraavaksi esitetään Kalannin keskustan kehittämistä rakentamalla kerrostalo. Huomattavasti ymmärrettävämpi vaihtoehto kuin Tontonmäki. Mielestäni kunnallistekniikka, kaavoitus ja tontin myynti ovat kunnan tehtäviä. rakentaminen yksityisten. Sitten on pitkä rivi vähemmän tärkeitä asioita, ainakin minusta.

Sitten Novidan henkilöstön siirtymisen Lounais-Suomen koulutuskunta yhtymään ja tämän vuoden investointitason nostaminen. Seuraavaksi eduskuntavaaleihin liittyvää päätöstä ja juoksevia asioita.