Löytyyköhän Suomesta kolkkaa jossa voisi rauhassa asustella? Minäkin mielestäni asun aika yksinäisellä paikalla ja aina vaan on jotain hankaluutta. Milloin on ralli ettei pääse kotoa pois ollenkaan milloin rock-festivaalit ja liikkuminen on hankalaa. Sitten on vielä Luojan suomat lumimyräkät, mutta niile ei voi mitään ja ne on kaikkien kiusana.

Huomen aamulla saa sitten ajella pitkin heinäpeltoja, että pääsee hakemaan Okkoselta uutta PC:tä. Ei ne Karju-rockit muuten paljon haittaa. Meiltä ei ole monenkaan sadan metrin peltoaukeata melupaikkaan, mutta ei se ole ainakaan aiemmin häirinnyt. Monesti kysytään saatko ollenkaan nukuttua? Olen niin hyväuninen ettei se ole haitannut. Kyllä se musiikki sisällekin kuuluu vaikka laittaa ikkunat kiinni, mutta tuutu laulua se vaan on.

Urpilainen kertoo Euroopassa oltavan huolissaan siitä kuinka tässä oikein käy. Ei taideta aiheetta olla. Alkaa niin uskomattoman monet maat olla lirissä. Onkohan niin viisasta talousihmistä, että osaisi nyt sanoa mitä olisi viisasta tehdä. Sitten kun päästään taas vapaille vesille, niin silloin niitä viisaita on pilvin pimein. Niinhän minä tai joku idoli sanoi, tulee kuulumaan joka puolelta. Niinhän sanottiin jo silloin, että lirissä ollaan. Sillä viisaudella ei kyllä kannata rehvastella, sen tietää ja on tiennyt jokainen. Keinoja nyt kaivataan.

Sarasvuo on varmasti oikeassa siinä ettei tavallinen kansalainen joudu hunningolle niin kauan kuin järjestelmä on pystyssä, mutta sitten kun rytisee käydään syvällä jokaisen kukkarolla. Olemme nyt ainoastaan takuumiehiä ja vaikka joutuisimme niistä takuista jotain maksamaankin emme joudu vaikeuksiin. Jos ajaudumme lamaan, alkaa työttömyys, inflaatio ja entisillä tuloilla pitäisi pärjätä, ellei niitäkin leikata.

Olin -90 luvulla Senaatintorilla kymmenientuhansien joukossa, kun edellisen kerran lama iski ja palkkojakin oli sovittu leikattavaksi. Sorsa-sopimus jouduttiin perumaan eikä minulle jäänyt ajasta mitään ongelmia mieleen. Monille kyllä jäi. Pankkien saamattomiksi jääneet lainat kaadettiin muiden niskaan. Monilta meni koti ja terveys. Toivottavasti nyt löytyy malttia, vastuuta ja järkeä hoitaa homma kotiin. Nurkan takaa huutelemalla ei hommaa hoideta.