Tulevasta vaalikaudesta tulee kuntapoliittisesti Suomen historian tärkein. Tuleva sote-uudistus on suurin koskaan tehty uudistus. Uudella valtuustolla on vain 1,5 vuotta aikaa laittaa kaupungin hallinto kuntoon ja vaikuttaa maakuntaan mahdollisimman hyvien palvelujen saamiseksi Ukiin. Nyt ei ole aika kerätä pisteitä asioilla jotka ovat jo päätetty. Maakunta tulee jakaantumaan vähintään 20 000 asukkaan sote-keskuksiin. Meidän tulee huolehtia siitä, että sairaalastamme tulee sote-keskus ja saamme sieltä hyvät terveyspalvelut ja sosiaalihallinnon.

Kaupunkiin tulee poikkeuksellisen paljon uusia työpaikkoja. Uusia asukkaita on tulossa sitä kautta runsaasti. Uuden valtuuston tehtävä on heidän kotouttamisensa. Asunnot ovat siinä tärkeässä roolissa. Se on tällä hetkellä hyvin hallinnassa. Kaupungin tehtäviin ei kuulu asuntojen rakennuttaminen vaan hyvien edellytysten luominen rakentamiseen. Meillä onkin kaavoitus ja kunnallistekniikka kunnossa ja lisäresursseja voimme siihen saada nopeasti tarpeen vaatiessa.

Kaupungin rakennuttamiseen tulee lähivuosina kuulumaan koulu, uima- ja monitoimihallit. Näistä päättämisen tulee löytää yksimieliset hyvät ratkaisut. Olemme tärkeiden ratkaisujen äärellä. Siihen vaaditaan toimeliaita ja yhteistyökykyisiä valtuutettuja.