Alkubyrokratian jälkeen on pari tuulivoimala asiaa. Ekaksi U:kin alueelle laadittava tuulivoimakaava. Ympäristöministeriö on antanut sitä varten 93 000€, U:kin osuudeksi jää 40 000€. Sen jälkeen on Taaleritehtaan tuulivoimaloiden maanvuokraus. Niitä on suunnitteilla Lokalahdelle 4, joista 2 kaupungin maalle. Tämä oli jo esillä muutama kuukausi sitten. Silloin keskusteltiin kaupungille tarjotusta vuokrasta, joka oli reippaasti alle yleisen tason. Vuokrasumma ei ole muuttunut. Viimeksi kj muutti päätösesityksensä siten, että vuokrattiin ainoastaan tutkimusten ajaksi. Pitää alkaa selvittämään onko vuokrataso tänä aikana muuttunut.

Seuraavaksi on Kalannin vanhan terveystalon osto ja tontin vuokraus. Molempiin esitetään törsättäväksi 1€. Kalannissa pysytään ja korjataan Nonparelli. Mielenkiintoista oli, että lisätietoja antaa rakennuttajainsinööri Mika Raula. En ole tiennyt hänen tulleen töihin. Sitten on LionsClubin esitys senioripuiston rakentamisesta Leijonapuistoon. Nythän senioreita muistetaankin joka puolelta. Sitten myydään kaupungin omistaman runsaan 3 ha:n pellon tukioikeus.

Salmelta on vuokrattu tontti jolle rakentaminen on ollut ennakoitus vaikeampaa. Nyt esitetään tontti myytäväksi puoleen hintaan. Taannoin oli esillä tontinmyynti Suukarista. Se päätettiin olla esityksestäni myymättä. Nyt asia on jälleen esillä ja hintaa tullut lisää n. 50 000€. Lisäksi salaisena käsitellään yrityksen kehittämissuunnitelma. Kaupat jatkuvat. Vahterukselle esitetään myytäväksi Pruukintieltä alue parkkialueeksi. Esityksestä on unohtunut alueen pinta-ala.

Pelastuslaitos on antanut lausunnonnon, että yöllä Merililjakodista ei pystytä pelastamaan asukkaita riittävän nopeasti ja nyt esitetään palkattavaksi 2 lähihoitajaa. Pietarissa pidetään toukokuun lopulla ystävyyskunta kongressi. Sinne esitetään lähetettäväksi Jouko Antola ja Heikki Wala. Verohallinto aikoo sulkea U:kin verotoimiston. Siihen annetaan lausunto. Sitten arvioidaan tavoitteiden ja strategian onnistuminen viime vuonna ja annetaan siitä lausunto tarkatus ltk:lle ja valtuustolle.

http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20122230.HTM