Maanantaina kokoontuu valtuusto ja poikkeuksellisesti hallitus. Hallituksella on poikkeuksellisesti vain pari asiaa. Astalankujan rakentaminen ja valtion harkinnanvarainen apu.

Astalankujaa on sählätty iät ja ajat. Teklakin taisi siirtää asiaa vuoden päivät. Käytiin paikkaa katsomassa ja annettiin virkamiehille ohje valmistella suunnitelma. Ohjeiden mukaan suunniteltu ei sitten kelvannutkaan ja annettiin uudet ohjeet. Hallitus viimein katkaisi loputtoman kierteen ja antoi pitävät ohjeet. Nyt on sitten ilmennyt ettei varattu raha riitä alkuunkaan. Nyt hallitus esittänee pariin muuhun kohteeseen varatut rahat siirrettäväksi Astalankujalle, yhteensä 86 000€. Myös annetaan ohjeeksi tehdä rakennustyö vielä tänä syksynä. Mahtaneeko tämä ikuisuus projekti nytkähtää nyt maaliinsa? Tiistaina tekla käsittelee taas Astalankujan katusuunnitelmaa ja voi olla, että vanhan tavan mukaan antaa taas uudet suunnittelu ohjeet. Ken elää se näkee.

Toisena asiana on taas harkinnanvaraisen valtionavustuksen haku. Virkamiehet esittävät parin millin hakemista. Olisi se hienoa näin ison potin saaminen. En ole ehtinyt vielä paremmin perehtyä hakemukseen. Sen huomasin, että jälleen esitetään vero%:n nostoa 1%:lla. Viime vuonna tehtiin samallalailla eikä sitten korotettukaan prosenttia. Mielestäni törkeä teko. Vieläköhän hakemuksen käsittelijät valtionhallinnossa muistavat petoksen? Ei todellakaan pidä kaupungin johtaa harhaan valtionvirkamiehiä.