Kaupungin tiedottaminen on noussut uuden valtuuston ekaksi puheenaiheeksi. Mielestäni U:kin tiedottaminen on jälkeenjäänyttä ja yhä enemmän menemme taaksepäin.

Valtuuston kokousilmoituksia aletaan ilmoittaa 3:ssa lehdessä, mutta tiedotusarvoltaan ilmoitukset ovat lähes olemattomia sillä vain kokous aika ja –paikka ilmoitetaan. Asiat jätetään pois. Hallituksen käsittelyssä olivat muut ilmoittelut. Asia siirrettiin. Tuntuu kuin siinäkin olisi halukkuutta lisätä ilmoittelulehtiä, mutta jättää asiat pois. Vastaisuudessa tulemme siis lukemaan ilmoituksia; KUULUTUS, lähemmin kaupunginilmoitustaululla.

4 vuotta sitten valtuuston kokousten televisiointi loppui. Hommaa hoitaneet alkoivat olla eläke-iässä eivätkä halunneet enää harrastustaan jatkaa. Sillä kaupungin korvaus oli niin pieni, että harrastuksesta oli kysymys. Jatkaja oli tiedossa ja valmistelut jo pitkällä. Sitten heräsi eräillä tahoilla mielenkiintoa luultua rahasampoa kohtaan. Homma alkoi tietokone lähetyksenä ja päättyi jokseenkin alkuunsa.

Olen tehnyt aloitteen homman uudelleen käynnistämisestä. Lokakuun puolivälissä tehtiin asiasta kuntalaisaloite. Eilen sain tietää meillä olevan halukkaan yrittäjän. Hommaan pitää nyt saada vauhtia. Mietintään pitää ottaa tiedottaminen laajemminkin. Minkä verran kuntalaiset saavat otsikko tasolla tiedottamisesta lehdissä? Valtuuston kokouksen lähettäminen on viime vuosina niin kehittynyt, että nyt on mahdollista lähettämine joka niemeen, notkoon ja saarelmaan reaaliajassa.

Laitammeko tiedotusrahaa lehtiin tai kokouksen välittämiseen? Minusta on nyt keskustelunpaikka ja sen jälkeen ripeästi toimintaa.