Valtuustossa tehtiin taas joukko aloitteita. Tein alla olevan aloitteen. Pontimena viime aikoina ollut kaupungin asioiden epäluotettava uutisoiminen sekä median vaikeus saada asioihin tausta tietoa.

 

 

Uusikaupunki 4.5.2009

Valtuustoaloite

Harto Forss

 

                                   TIEDOTTAMINEN

Uudenkaupungin tiedottamisessa on viime vuosina haettu hyvää toimivaa muotoa. Sitä se ei ole saavuttanut kaikkien medioiden, luottamusmiesten ja muiden tiedottamisen kohderyhmien mielestä. Tiedottamisvastuu on eräillä virkamiehillä ja liikelaitosten johtajilla.. Kaupungilla on myös tiedotussihteeri, mutta hänelle ei ole annettu riittävän suurta roolia. Nykytilanteessa media joutuu hakemaan tietoa lähteistä, jotka eivät ole aina luotettavia ja tasapuolisia. Siten uutiset eivät ole kaikkia osapuolia tyydyttäviä.

Me allekirjoittaneet esitämme: Kaupungin tulee luoda tehokas yksikkö josta aina saa luotettavaa monipuolista tietoa tai vastauksen "nyt ei ole kerrottavaa". Tiedonvälityksen ollessa puutteellista keskustelu siirtyy medioihin ja palstoille, jotka eivät ole kaikkien tavoitettavissa ja ovat myös enemmänkin kirjoittajansa näkemyksen mukaisia.