Maanantaina valtuusto kokoontuu vuoden viimeiseen kokoukseen. Perinteisesti se on ollut ehkä vuoden tärkein. Niin myös nyt. Talousarvio on aina päätettävä ennen vuoden loppua ja se on aina vaikea asia. Rahaa ei ole ollut tuhlattavaksi asti ja se aiheuttaa sitten närää. Tarpeita ja hyviä sellaisia on paljon, mutta ainakin valtuuston enemmistön pitäisi pystyä realismiin. 

Ensimmäisenä asiana on alueen alueen varaaminen uusikaupunkilaiselle Kerpatek OY.lle Sorvakosta. Yhtiö aikoo rakentaa alueelle meren ja golf-kentän läheisyyteen tukeutuvan loma-asuntoalueen. Alueelle saa rakentaa enintään 40 m2 suuruisia asuntoja eivätkä ne saa olla ympärivuotiseen käyttöön. Hankkeen toteutuessa yhtiö joutuu siirtämään kustannuksellaan osan ulkoilureitistä

Sitten on pitkä rivi asioita, jotka tuskin herättävät kiihkeitä tunteita. Kansanäänestys kouluverkosta on ensimmäinen mihin hetkeksi pysähdytään. Eiköhän päästä äänestämäänkin. Sitten on aloitteita ja päästään talousarvioon.

Talousarviota  on käsitelty niin perusteellisesti, että tuskinpa sitä enää ihmeitä muutellaan. Se sitten on, jos ei kouluverkkoa supisteta mistä talous sitten tasapainotetaan.

Kouluverkkoselvitys sitten nostaa tunnelmat kattoon ja takuu varmasti käytetään kireitä puheenvuoroja ja äänestetään. Lastensuojelun kehittämissuunnitelma on sitten erittäin täkeä asia. Toivottavasti tehdään toimintasuunnitema Ugiin.