Jälleen on kuulunut ja näkynyt juttua valtavasta ympäristökatastrofista. Unkarissa alumiinilietallas on puhjennut ja liete valunut kymmeniä ellei jo satoja kilometrjä. Aamun uutisten mukaan jo Tonavaan. Tonava joutuu toistuvasti kokemaan kovia. Ei niitä vuosia vielä niin monia ole samanlaisen altaan puhkeamisesta ja silloin valui tosi vaarallisia myrkkyjä. Vahinko sattui maassa jonka taannoinen hallitsija tunnettiin nimellä "Ajatusten Tonava".

Ilmeisesti alumiini ei ole ihmiselle hirveän vaarallinen myrkky. Aiheuttaa luuston pehmenemistä. Seassa on ollut myös raskasmetalleja, jotka ovat kovia myrkkyjä. Tosin pitoisuuksista en ole kuullut. Kyllä alumiini kuitenkin laajoja tuhoja aiheuttaa ympäristölle. Emäksisenä se nostaa ph:n sietämättömiin lukuihin. Kuulemma yli 10:n. Kasveille ehkä paras luku on 6,5-7,0 välillä. Jotkin kasvit menevät tämän haarukan ulkopuolelle. 

Leikillisesti voisikin sanoa, että sitä lietettä pitäisi tuoda Laitilaan ja lorauttaa aina silloin tällöin Sirppujokeen, jonka ph tuppaa laskemaan liian alas. Aamulla kerrottiin myös kyseisen lietteen omistavan tehtaan maksavan korvausta 360€ vahinkoa kärsinyttä taloutta kohti. Hirtehishuumoria. Olemme tv:ssä nähneet miten kokonainen kyläkin on tuhoutunut täysin. Ei tuolla rahalla perhe saa edes junalippua saastuneen alueen ulkopuolelle.

Ei meidän pidä lyödä rintoihimme, meillä tuollainen ei ole mahdollista. Kyllä meilläkin on edelleen lietealtaita pelkän maavallin takana ja suuria altaita. Lähes silmänkantamattomiin. Ihminen on luonnon pahin vihollinen.