Kh.n kokous antoi uskoa Ukin poliittisen kulttuurin nousevan uudelleen jaloilleen. Tämä kokous oli kuin demokratian oppikirjasta. Paljon tärkeitä asioita, paljon pitkiä kekusteluja ja äänestyskin mikä ei päättynyt 6-5. Sami Laaksonen oli poissa kokouksesta.

Kisat aloitettiin Viikaisten kompleksin esittelyllä. Marko Kivistö bloggasi jalat alta. Selkeä alustus josta selvisi missä mennään ja miten edetään. Pääsin minäkin kartalle. Tässä on nyt muutakin jahkattavaa kuin rakennetaanko kaikki yhteen, rakennetaanko 2000 hengen katsomo jne. Sekään kerskunta ei pitänyt paikkaansa miten eräs kh:n aikanaan kertoi miten hän käynyt tontilla mittaamassa ja todenneensa ettei sinne mahdu suunnitellut tilat. Kivistö kertoi tilan olevan niin runsaan, että tilaa on eri vaihtoehdoille. Nyt voi hyvillä mielin katsoa tulevaisuuteen mutku rahoitus ei ole mitenkään mukana. Nyt pitäisi ehdottomasti katsoa vuosia eteenpäin ja katsoa mitä käyttötaloutemme kestää.

Kotihoito ja päiväkotiverkko puhuttivat runsaasti. Hyvä näin. Elinkaari konsultin hankinta puhutti myös ei niin, että valittu konsultti olisi aiheuttanut erimielisyytä vaan kaikki olivat huolissaan siitä, että konsultti sai avoimen shekin palkakseen. Sopimuksessa ei ole mitään hintaa. Eikä siitä oltu käsittääkseni suuremmin neuvoteltukaan. Ongelma: tilausta ei voi määritellä kuin hehtaari pyssyllä.Konsultointi vaiheessa vasta täsmentyy mitä konsultti tekee. Hinnasta tiedetään vain, että yli 220 000 euron menee sillä se on kilpailutuksen raja.  Kisan voitti WSP Finland OY jonka laskutus on 325€/t.

Sitten päästtiin Alinenkatu 24:n. Yksimielisyys oli siitä, että Alinenkatu vaatii ehostusta. Meitä vedätettiin virkamiesten taholta sillä, että ainoa mahdollisuus on vaikuttaa ostamalla tontti. Täyttäisin vessapaperirullan vasta argumenteilla. Jääköön tällä kertaa kirjoittamatta. Reijonsaari esitti asian siirtoa siksi kunnes hommasta on jotain tarkempaa suunniteltu. Hän voitti äänin 9-2. Wala ja Myllymäki olisivat ostaneet.

Loput asiat menivätkin pienellä sanahelinällä. Toivottavasti syksyllä jatketaan tässä hengessä.