Lämpöä saa monilla tavoin ikävistä kommenteista, haloista jne. Nyt sitä saa auringosta. Nyt on niin polttavaa, että päätin antaa kaiken tekemisen olla. Ehtiihän sitä myöhemminkin. Eilen vielä yritin. Kuumuudesta jotenkin olisi selvinnyt, mutta ei hevospaarmoista.

Nyt tulee muutenkin toimintaa. U:kissa alkaa Crusell-viikko ja Lokalahdella Suvipäivät. Siellä sitten tavataan nuoruuden tuttuja ja jutellaan mukavia. Saattaa joku kehua liikenneympyräämmekin. Se on kyllä saanut mielestäni aikalailla ansiotonta arvonnousua. Pitäisikö siitä verottaa ja ketä? Esimerkkinä voisin heittää keväällä Paanulassa pidetyn kritiikkipalaverin. Siellä mm. haukuttiin vanhan kirkon eteen  keskelle parkkipaikkaa pystytettyä valopylvästä. Kiertelen aika vähän ympyrää, enkä ollut kiinnittänyt mitään huomiota ko. tolppaan. Ihmettelin suuresti miten keskelle parkkipaikkaa on pylväs pystytetty. Keväällä haudanhoidon alettua aloin käydä ko. parkkipaikalla. Ei siinä mitään pylvästä ollut. Paikalle pääsi ja sieltä pois niinkuin ennenkin. Parkkipaikkoja oli saman verran ja kääntely paikalla oli samoin entisenlaista. Oli aivan tienvieressä tien ja parkkipaikan välissä olevalla nurmikolla pylväs, mutta en voi ymmärtää miten se jotain voi haitata. Tilaisuudessa laadittiin lista ELY-keskukselle ympyrän virheistä. Olisi kivaa nähdä kirkon edessä aluetta tutkimaan tulevan inssin naama sen ihmetellessä tuskaa tuottavaa pylvästä. Tällaisten listojen pitäisi ehdottomasti olla totta ja lyhyitä, keskittyä tärkeimpiin korjausta vaativiin kohteisiin. Perättömillä lausumilla pilataan koko juttu.

No, huomenna kirkonkylä on porukkaa täynnä, lakritsia ja muutakin kamaa ostellaan. Pyritään pitämään nestetasapainosta huolta.