Sataa kuin saavista kaatamalla. On satanut varmaan jo kymmenisen minuuttia. Ihan kuin ukksosade, ei kuitenkaan mitään jyrinää kuulu. Ei varmaan olekaan ukkossade sillä ukkosilman jälkeen yleensä ilmat muuttuu. Nyt on luvattu helteiden jatkuvan niin pitkään kuin meteorologien ennustustaito riittää.

Huomenna taitaa olla edessä nurmikonleikkuu. En ole sitä tehnyt pariin viikkoon sillä kuivalla leikkaamalla nurmikko kulottuu nopeasti. Nyt on nurmikko kaunis. Kukkia täynnä mullinsilmästä valkoapilaan, leinikkiin ja niittyhumalaan enkä kaikkien nimiä edes tiedä. Tienvarret ovat myös kukkien vallassa. Ajan ne n. pari viikkoa ennen juhannusta siimaleikkurilla yhden kerran. Nyt on orkideaakin  (lehdokkia, kämmekkää) ennen näkemätön määrä. Tuskin ovat harvinaista lajiketta, ettei kannata tulla varastelemaan.

Mukavan lämmin ja rauhaisa kesä. Talvella aina suunnittelen kesätyöt. Nyt ne on yhtä isoa hommaa vaille tehdyt. Voi ruveta viettelemään kesää. En erikoisemmin tykkää autolla kiertelystä, muutaman päivän reissu sentään pitänee tehdä.

U.kissa tapahtuu kovin vähän eikä maailmallakaan ole nyt muutamaan päivään ollut mitään katastrooffia. Porvoossa aamu yöstä ammuttiin 3 ihmistä. Jälleen oli tekijänä jokin aika sitten henkirikoksesta linnasta vapautettu henkilö. Näitä tapauksia on viime aikoina ollut turhan paljon. Mistä ihmeestä se pyssykin aina saadaan. 

Voisi ainakin ajatella ilman asetta tämänkin tapauksen jääneen nyrkkeilymatsiin. Kivääri yhdistys ei varmaan pidä ajatuksesta, mutta kyllä tuntuu aseen kantoluvan hellinneen takavuosina liian helposti. Luvaton ase tälläkin veijarilla oli, mutta ellei niitä myytäisi luvallisestikaan niin kyllä niitä markkinoilla vähemmän olisi.

Tällaisia mietteitä nyt. En ole jalkapallosta kauhean kiinnostunut. Loppua kohden olen enemmän katellut. Pitäisiköhän nytkin Alankomaiden voitto katsoa?