Eilinen kokous oli pitkästä aika pitkä. Alkuvuosi on ollutkin pienempien juttujen aikaa. Alkukoukeroista selvittiin vähillä kysymiksillä. Samoin viimeksi palautetusta Hiun tonttien luovutusehdoista. Muutama muutos oli tehty valmistelussa. Tonttien vuokra-aika oli muutettu 30:stä 50:n vuoteen. Poistettu oli myös etuvarausoikeus tontilta. Mikäli nyt tulee 2 varausta samasta tontista tontin saaja ratkotaan arvalla. Aiemmin rakennusaikaa oli 3 vuotta, nyt voi kh erityisestä syystä myöntää lisäaikaa. Tontin myyntihinta pysyi samana. Näillä ehdoilla varausehdot hyväksyttiinkin yksimielisesti.

Sitten olikin pitkä juttu. Vanhustyönjohtaja Päivi Parkkila esitteli selkeästi ja ymmärrettävästi vanhushuollon palvelurakenteen vuosiksi 2012-2015. Tämä on niin laaja asia, etten tässä ala sitä selvittämään. Kirjoitan myöhemmin siitä oman kirjoituksen. Selvitys hyväksyttiin esitettäväksi valtuustolle. Selvityksessä on vaihtoehtoja joten sosiaali ltk:n pitää valmistella lopullinen ja valtuuston sitten linjata muutokset ennen lopullista päätöstä.

Seuraavana oli sitten illan kallein asia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin talousarvio ensi vuodelle. Se hyväksyttiin keskustelutta. Vertaa Murphyn lakiin. Sotelle luovutetut 2 asuntoa laitettiin myyntiin. Vastaavalle ylilääläkärille Sanna-Mari Maulalle hyväksyttiin sivutoimilupa. Valtuuston työjärjestykseen oli nyt tehty muutokset. Nyt hyväksyttiinkin yksimielisesti esitettäväksi valtuustolle.

Viime vuoden tilinpäätöksestä käytiin pitkä keskustelu. Mihin ei tietenkään muutoksia tehty, kysehän on toteutuneista hommista. Kunhan nyt kaiveltiin vanhoja. Henkilöstöraportti siirrettiin seuraavaan kokoukseen. YT-toimikunta ei ollut vielä käsitellyt asiaa.  2:n ekan kuukauden talouden toteumasta ei vielä ole paljoa pohjaa loppuvuoden ennustamiseksi. Nevavuori oli nähnyt kristallipallostaan, että huonosti käy. Hän esittikin budjetin avaamista. Esitys oli normaalia virkamieskieltä, mutta käytännössä se olisi tarkoittanut henkilöstönlomautusta. Viimeksi henkilöstön lomautuksen syypäät ovat olleet blogeissa ne , jotka lomautusta vastustivat. Siksi varmaan nytkin esitys oli ylimalkainen, että voidaan homma vyöryttää muille.  Äänestyksessä Nevauoren esitys hävisi äänin 6-4 vai olisiko ollut 7-3. Muistiinpanoissani on 6-4, mutta muistini sanoo nimiä muistellessa 7-3. Täytyy päivällä tarkistaa etten lausu väärää todistusta lähimmäisestäni.  Päivi Korhonen oli
poissa.

Seuraavaksi annettiin lausunto kuntajako uudistuksesta. Muuten se hyväksyttiin yksimielisesti, mutta Nevavuori esitti ettei manata lakia avuksi toteutukseen. Kannatin esitystä kuten äänestyksesä myös Vahtera ja Aaltonen joten äänin 6-4 hyväksyttiin anelu korkeammista voimista apuun strategiamme vastaisesti. Syyni ltk:n jäsen valittiin yksimielisesti kuten Vakka-Suomen kansalaisopiston kustannustenjakokin. Samoin listan muut asiat. 


Lisäasiana tuotiin kj:n eropyyntö. Ero myönnettiin 30.8. alkaen. Valtuustolle esitetään virka täytettäväksi toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella ja kelpoisuusehdot. Heti valtuuston kokouksen jälkeen pidetään hallituksen kokous jossa päätetään viran auki julistamisesta. Tämä nopeuttaa viran täyttöä parilla viikolla. Viran täyttöön kuluu niin paljon aikaa kuitenkin, että hyvä on mikäli tämän vuoden aikana uusi johtaja astuu virkaansa.