Kreikan alue on vanhaa asutusaluetta. Tunnetuimpia alueen kaupunkivaltioista ovat Ateena ja Sparta. Suuruuden historiasta on jälellä historialliset muistomerkit ja olympialaiset. Tänään Kreikka on ahdinkoon ajettu.Kreikkaa hallitsivat pitkään Papandreout ja Pasok. Olisiko jo silloin lähdetty joron jäljille? Normaalin taloudellisen ajanjakson Kreikkaa hallitsi oikeisto, Pasokin tuella. Tänä aikana velkaannuttiin käsittämättömän paljon ja kansalaiset jouivat taloudellisiin vaikeuksiin. Tämä johti vasemmistolaisen Syrizan vaalivoittoon.

Syriza on nyt yrittänyt saada joain tolkkua asioihin. Minusta käytävissä neuvotteluissa halutaan vaan siirtää ongelmia. Kreikka on niin velkaantunut ettei se niistä voi selvitä kuin ankaralla velkasaneerauksella. Kansaa ei voi kurjistaa enää enempää. Miten tilanne ratkeaa, en osaa lainkaan arvella.

Aikojen kuluessa monet maat ovat olleet seinää vasten ja jotenkin niistä on noustu. Viimeisistä tulee mieleen Argentiina. Monet maat ovat sodalla tuhottu. Niistä noustaan usein ulkomaisella avulla. Euroopasta tulee mieleen Bosnia. Maa hävitettiin perusteellisesti. Ulkomailta annettiin asuntojen rakentamiseen tarvikkeita. Talot tehtiin talkoilla ja saatiin ihmiset katonalle. Talous ei kuitenkaan kohentunut. Vielä n. 20 vuotta sodan jälkeen maa elää kurjuudessa. Töitä ei ole. Perheestä valitaan paras ammattimies joka pääasiassa lähetetään Sloveniaan tienaamaan. Tämä sitten ylläpitää sukuaan.

Kreikasta kerrotaan sen jo päässeen EU:n kanssa yksimielisyyteen, mutta IMF tuli ja täytti sopimuksen punakynällä. Toisaalta kerrotaan jo muuten asioista sovitun, mutta EU vaati hotellien arvonlisäveroksi 23%. Kreikka olisi suostunut 13%:n. Kreikka on maailman suurimpia turistikohteita ja maan pitää suojella sitä muuten viimeinenkin oljenkorsi on mennyt.

Miä tulee tapahtumaan? Aika näyttää.