Viime vuonna Lokalahdelta myytiin Masku kiinteistöille 12 ha tontti meren rannalta 300000€ hintaan. Kaupasta kävi kertomasta kh:lle Masku kiinteistön tj. Savela. Hän kertoi tarkoituksena olevan rakentaa alueelle 10 ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettua korkean tason taloa. Aluetta piti markkinoida yhdessä kaupungin kanssa, Masku kiinteistöjen maksamana.

10 uutta taloa Lokalahdelle olisi ollut merkittävä lisä palvelujen säilymiselle ja ehkä paranemisellekin. Kerrottiin jopa Sukarin rakentavan uuden päivittäistavarakaupan. Tässä ilmapiirissä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä kauppa. Epäilyistä huolimatta.

Alueelle oli kaavoitettu hotelli, joten kaavamuutokseen piti ryhtyä. Nyt on kaava hyväksymistä vaille valmis. Alueelle on kaavoitettu vain 5 kesämökkiä. Ugissa on 3900 mökkiä, joista n. 2000 lienee Lokalahdella. Tähän määrään 5 mökillä ei ole mitään merkitystä. Palveluja ne eivät säilytä eivätkä paranna. Ruokansa varmaan muiden mökkiläisten tapaan ostavat Turusta tai muualta mökille lähtiessään.

Valtuusto palautti kaavan uudelleen valmisteltavaksi. Toivottavasti myös valmistellaan eikä tuoda asiaa samana valtuustolle. Valtuusto on korkein elin ja sen päätöksiä pitää noudattaa. Mitä siinä olisi sitten tehtävissä? Voitaisiin selvittää olisiko kaavasta poistettavissa vielä 1 mökki. Ostajalla on mahdollisuus perua kauppa, jos alueelle tulee alle 5 mökkiä. Sitä se tuskin tekee. Sen osoittaa jo sekin, että tiettävästi tj. Savela on varannut itselleen alueelta tontin. Toinen selvitettävä asia on se voitaisiinko kaava jättää entiselleen eli alueelle olisi ainoastaan mahdollista rakentaa hotelli. Siinä tapauksessa Masku kiinteistöjen uskoisin peruvan kaupan. Varmaan on myös muita mahdollisuuksia estää aluetta menemästä muihin tarkoituksiin kuin millä kauppa tehtiin. Kh:n pitää tosissaan valmistella asia uudelleen ja miettiä vaihtoehtoja. Kaikki asiat voidaan muuttaa, jos todella halutaan.