Varsinaisissa asioissa on Astalankujan suunnitelmat. Suureksi pettymykseksi tekla on hyväksynyt suunnitelmat eikä hallitukselle kuulu enää kuin rahoituksen järjestäminen. Sellainen mahdollisuus on, että teklan pöytäkirjaa hyväksyessään hallitus ottaa asian päätettäväkseen. Silloin asia pitää lähettää uudelleen teklan valmisteltavaksi. Saatteeksi voidaan sitten plätistä vaikka pari tuntia.

Seuraavakin asia on Kalannista kirkonseudun asemakaavamuutos, mistä on tehty valitus. Siihen pitää lausua jotain. Suosittelen Heli Laaksosen runoa. Ovat niin hauskoja. Kaavoja on nyt runsaasti esillä.

Seuraavaksi Sorvakon mökkikaava, joka myös on saanut puhetta aikaiseksi. Tosin ei kaupungin asiasta päättävissä elimissä. Nytkin tekla on yksimielisesti hyväksynyt muutoksen ja esittää kaavaa asetettavaksi nähtäville. Aaholmin kaava onkin ollut aika selvä.

Sitten Kankon ranta-asemakaava onkin paljon puhuttanut. Ehkä pääasiassa siksi ettei ole oikein tiedetty rakennusoikeuden siirron olevan laillista ja jopa viranomaiset suosivat saaresta mantereelle oikeuden siirtoa. Seuraavaksi metsähallituksen rantakaavamuutoksen käynnistäminen Kairossa. Mikähän on uusien vallanpitäjien suhtautuminen kaavoitukseen. Vielä Ruokkarinniemen kaavamuutos ja sitten muihin asioihin.

Kotihoidossa on tullut toimia avoimeksi ja niiden täyttämiseen pyydetään lupaa. Seuraavaksi museoapulaisen toimen täyttölupa. Kuten aina niin mitä pienipalkkaisempi on niin siitä säästöt alkavat. Viimeksi näytti siltä, että pelkkä epäily saavutettavista säästöistä riittää siihen ettei toimea täytetä. Pyysinkin asian siirtoa homman laskemiseksi. Nyt on laskelma tehty ja säästöä tulevan 2700€ vuodessa. Toisin sanoen kunnallisveroa tulee moninverroin enemmän kuin säästöä.

Sitten on sähköisten maksujen palvelun option käytöstä. Tiedotusasiat ja salaiset asiat ja kokous päättyy.