USA:n valtio on erittäin velkaantunut. Samalla tasolla pyörivät Kreikka, Italia ja Japani. USA:n valtion velka oli vuoden vaihteessa hieman yli 10000mrd/dollaria. Tänä vuonna arvellaan velkaa tulevan lisää 3000-4000mrd/dollaria. Tämän jälkeen asukaskohtainen velka on n. 45000dollaria.

Mitä nämä valtavat luvut tarkoittavat? Esko Seppäsen eräällä Ugin vierailulla, eräs paikalla olija kysyi "Koska USA menee konkurssiin"? Odottaen saavan vastauksen, jossa USA:n talous lytätään kerta kaikkiaan. Esko Seppäsen vastaus oli, hän ei halua ennustaa USA:n taloutta. Hän on sen tehnyt monet kerrat ja aina mennyt pieleen ja lisäsi, se on niin valtava talous, ettei siihen päde normaalit taloudenlait. 
Tavallinen tallaaja miettii mitä tämän velan korot ja lyhennykset tekevät. Lisäksi velkaa on yrityksillä, yhteisöillä ja yksityisillä. Nämä kaikki laskettuna tekevät sellaisen summan, että sillä saisi varmaan terveys- ja sosiaalihuollon kuntoon. 
Barack Obama on ilmoittanut velkaa otettavan reilusti lisää, kunnes lama on ohi. Miten nämä laskut maksetaan, on todella vaikea kysymys. Nyt kerrotaan USA:n velkaantuvan pääosin Kiinalle. Suomen ollessa edellisen kerran lamassa, ei velkaa saatu oikein mistään muualta enää kuin japanilaisilta eläkeyhtiöiltä. Silloin ajattelin, päästäänkö koskaan enää taloudellisesti vapaiksi. Ei mennyt kuin muuta vuosi niin kaikki oli melkein niin kuin ennen. Eikä keskiverto ihminen ollut juuri mitään huomannutkaan. Takaajat, pankin hallitusten jäsenet, ulkomaista lainaa ottaneet jne. siitä todella kärsivät.
Käykö nyt USA:ssa samoin. Nousukaudella velat maksetaan itsestään. Pessimistit ja eko vihreät ennustavat maailman lopun alkaneen. Meidän pitää luopua nykyisestä elintasosta ja siirtyä kivikauteen, jos ei ihan sinne niin melkein ainakin. Linkola on jo niin vanha mies, ettei hän enää patista tappamaan 5 milj. suomalaista. Hänen mukaansahan täällä on elin mahdollisuus vain 0,5 milj. ihmiselle. 
Uskon meidän kaikkien kannattavan kestävää kehitystä. Maltillista sellaista.