Viime päivinä on tapahtunut 2 tapahtumaa, jotka ovat ja ehkä tulevat saattamaan valtavat ihmisjoukot kurjuuteen.  Haitissa, eräässä maailman köyhimmässä valtiossa oli maanjäristys ja Usa:ssa eräässä maailman rikkaimmassa maassa oli eräässä osavaltiossa senaatin täytevaalit.

Haitissa on taas tänään järissyt. Seurauksista ei ole vielä tietoja tullut. Jälkijäristykset ovat tavanomaisia. Nyt järistyksen keskus oli 60 km. päässä pääkaupungista. Paljon kauempana kuin ensimmäinen ja toivottavasti asumattomalla seudulla.

Avun saaminen hätään joutuneille nopeasti on lähes mahdotonta. Menee päiviä ennen kuin avustushenkilöstö, tavarat ja ja kuljetukset saadaan järjestettyä. Haitissa vielä lentokenttä ja satama vaurioituivat. Tosin laivakuljetus ei ole koskaan nopea, mutta apua tullaan tarvitsemaan kauan. Satama pitäisi saada kuntoon. Ihmisten pelastaminen raunioista alkaa olla auttamatta myöhäistä. Nyt tarvitaan ruokaa, vettä, suojaa ja lääkinnällistäapua.

Myös turvallisuuteen on saatava apua. Haitin oma poliisi on käyttökelvoton. Järistys surmasi osan poliiseista ja loput ovat pelastustöissä. Perheet ja sukulaiset tarvitsevat apua. Kaiken lisäksi vankila sortui ja 4000 vankia pääsi vapauteen. Heillä ei myöskään ole suojaa eikä ruokaa, joten lienee selvää miten sitä hankitaan. Heikommat tulevat jäämään jalkoihin. Maailma heräsi auttamaan. Apua tarvitaan pitkään ennen kuin ihmiset ovat taas jaloillaan. Kaikilla ei ole omaatuntoa. En ole käynyt internetin keskustelu sivuilla, mutta keskustelu on kuulemma karmeaa. Kaikki ihonväristä voodoohon asti on otettu astaloiksi. Näin käyttäytyvät ns. sivistyneet ihmiset.

Toinen järisyttävä tapahtuma oli Massachusettsin täytevaalit. Siellä demokraatti vaihtui rebuplikaaniin ja näin pieni asia saattaa muuttaa koko liittovaltion terveysuudistuksen.  Ei ainakaan voi sanoa äänestämisen olevan turhaa. USA:ssa on ollut iso osa kansaa ilman terveydenhoitoa. Uudistuksesta on puhuttu ainakin vuosikymmeniä. Nyt oli tulossa laki, joka olisi tuonut 90% kansasta terveydenhoidon piiriin. Nyt sitten entisen alastonmallin valinta saattaa kaataa koko homman. Toivottavasti joku lipeää rivistä ja uudistus toteutuu. En ole onnistunut mistään lukemaan millaisia ovat ne 10% ihmisistä, jotka jäisivät edelleen hoidon ulkopuolelle. Tietääkö joku?