Taas on nousemassa yksinkertaisesta asiasta kaksinkertainen. En tiedä onko kysymys vastuunpaosta vai mistä.Kokemusta pitäisi olla ainakin veteraanipolitiikko Tähtisellä siitä miten kunnallinen päätäntä toimii. Hänellä on myös varsin monipuolista kokemusta. 3 puoluetta, 3 valtuustoa, vasemmalta äärioikealle.

Kuntaa johtaa poliittinen enemmistö. Harvoin vasemmisto-oikeisto vastakkain asettelulla. Yleensä kuntia johtavat yhdistelmät sdp-kok. joskus kok-kepu ja harvemmin kepu yksinään. Ugia hallitsi pitkään sdp-kok. Viime valtuustoa sdp,vas ja kd. Pikku asioissa äänestyksissä nämä linjat sekoavat. Nykyisessä valtuustossa näkemysten erilaisuus tuli ilmi viime valtuuston äänestyksessä henkilöstösäästöjen aikaistamisessa syksyyn. Linja oli selvä vasemmisto-oikeisto. Pieniä poikkeamia oli molemmin puolin.

Tämä on totuus eikä se pala tulessakaan. Kuinka monet kerrat vasemmistoa on syytetty kaupungin taloudellisesta tilasta. Viimeksi siihen vihjaa Java kommentissaan. Ei kaupungia voi viedä eteenpäin ellei kukaan ota taloudellista vastuuta vaan äänestyksestä toiseen valitsee sen puolen jonka luulee äänestäjiä miellyttävän. Vastuunkantajat on ennen löytyneet suht. helposti. Nyt näyttää ettei löydy. Kaikista jo muodostetuista omista kannoista yritetään luikerrella irti, jopa kolmasti kielletään.

Vasemmistoliitossa ei ole tehty aikoihin ryhmäpäätöksiä. Emme ole sopineet sdp:n kanssa laajamittaisesta yhteistyöstä. Ymmärrämme myös sen ettei pieni puolue saa yksin aikaan kuin meteliä. Se ei vie kuntalaisten asiaa eteenpäin. Nyt kuten aina ennenkin olisi laajan yhteistyön paikka. Kaikki yhdessä pohtisimme miten parhaiten päästä eteenpäin. Jokainen antaisi jossain periksi jossain saisi päätökseen enemmän omaa kantaansa. 43:n jäsenen valtuustossa on 43 mielipidettä. Mielestäni Ugin ltm hallintoa vaivaa oman edun tavoittelun lisäksi auktoriteettien puute. Ei mielipiteitä saa yhteen pelkästään sovittelemalla. Kaikissa ryhmissä pitäisi olla myös henkilö johon luotetaan ja joka pystyy sitouttamaan itsensä ja ryhmänsä sovittuihin asioihin.

Nyt pitää päästä nopeasti irti ajattelusta miten kukin on jossain ltk:ssa käyttäytynyt, miten voisi tuonkin sanan tulkita sanojansa tai kirjoittajansa vahingoksi. Meidän tehtävä on hakea säästöt loppusyksyyn mennessä ja tehdä ensi vuoden talousarvio. Kokonaisajatteluun nopeasti!!!