Valtuusto kokoontuu edelleen ilman televisiointia. Hyvä show jäi taas kaupungilaisilta näkemättä. Showhan se paikoitellen oli. Käsittelimme ehdottomasti erittäin tärkeitä asioita kaupunkilaisten kannalta ja asiallistakin keskustelua käytiin.

Alku meni vauhdilla. Joistakin asioista oli pientä keskustelun poikasta. Ensimmäinen asia jossa hieman korotettiin ääntä oli Aaltosen aloite kj:n toiminnasta. Pää väitteet oli, että asia oli huonosti valmisteltu, tuli liian nopeasti käsittelyyn ja hallitus ei riittävästi keskustellut asiasta. Eka väite on tulkinta. Ilmeisesti se oli riittävästi valmisteltu sillä suurella enemmistöllä ei ollut huomautettavaa ja demokratiassa pienikin enemmistö riittää päätöksentekoon. Toinen väite, asia tuli nopeasti käsittelyyn. Se tuki  nimenomaan persujen tai ainakin Rainer Tähtisen tahdosta. Viikkoa ennen kuin kj:n palkankorotus oli listalla asiasta keskusteltiin ja silloin Rake edellytti, että samaan aikaan ao. aloite on käsittelyssä. Sitten hallituksen keskustelu. Sitä käytiin normaalia enemmän. Tavallisesti aloitteet esitetään valtuustolle ilman yhtään puheenvuoroa. Näin on käynyt lukuisille tekemilleni aloitteillekin. En ole sitä julkisesti itkenyt. Se on hallituksen jäsenten suhtautuminen ao. asiaan ja sillä sipuli. Asiasta äänestettiin ja äänin 34-8 tyhjiä 1, esitys hyväksyttiin.

Seuraava keskusteluttanut asia oli Novidan investointitason muuttaminen. Homma oli hajota käsistä heti alkuun. Keskustelua alettiin käydä Novidan vuokrasta. Tämä ei ollut listalla. Aina löytyy aasinsilta väitteeseen puheenvuoroni koskee käsiteltävää asiaa. Myöskin eräiden valtuutettujen maltti petti täysin. Parhaimmillaan taisi 3 valtuutettua puhua yhtäaikaa eikä kukaan ollut pyytänyt puheenvuoroa. Ei tämmönen vetele. Kyllä puheenvuoro tulee pyytää ja malttaa odottaa vuoroaan päästäkseen sanomaan jotain ainutlaatuisen viisasta. Nyt alkavat valtuuston ja hallituksen kokoukset lähennellä anarkiaa.

Minulle ei ole vielä auennut mikä siellä Novidassa mättää vai eikö mättää. Tähän mennessä minulle ei ole vielä selvinnyt muuta kuin vuokrasopimuksen puute. Eilenkin valtuustossa istui 3 tarkastuslautakunna jäsentä, eivätkä käyttäneet puheenvuoroa.  Keskustelin äsken erään tarkastus ltk:n jäsenen kanssa johon luotan, hänen mielestään ei ole muusta kysymys kuin sopimuksen puutteesta. Vuokran suuruuteen ltk ei ota kantaa, mutta hänen käsittääkseen mikäli tiloja vuokrattaisiin ulkopuoliselle kaupunki saattaisi joutua jopa subventoimaan vuokria. 

Viimeisenä oli säästöohjelma. Kiitettävästi keskusteltiin ja asiassa pysyen. Asiaa esitettiin siirrettäväksi ja jopa vain keskusteltavaksi. Siirtoa kannatettiin ja äänin 39-4 päätettiin käsittelyä jatkaa. Eniten keskusteltiin Kummelin kohtalosta. Pidettiin neuvottelutauko ja päästiin lopulta yksimielisyyteen. Ohjelmasta poistettiin lause "Kummeli lopetetaan".  Euro määräinen tavoite säilyi. Sitten oli vielä kj:n esitys bio etanoli tehtaasta. Tämä on jo niin pitkä juttu, että siitä myöhemmin. Asiasta on tänään tiedotustilaisuuskin.