Talousarviot taitavat jo tulleen pääosin käsitellyiksi lautakunnissa. Ainakin sosiaali ltk palaa vielä budjettiin konsultin esityksen jälkeen. Ei mitään uutta auringon alla. Useita vuosia on puhuttu rakenne uudistuksesta ja tänä vuonna entistä painokkaammin. Missään niissä kokouksissa joissa olen ollut mukana ei ole edes mainittu rakenneuudistusta.

Käyttömenoista puhuminen yleensäkin on ollut lähes olematonta. Ainoastaan investoinnit kiinnostavat. Ne ovat hyvin näkyvä osa ja vielä jos onnistuu saamaan uuden tai jotain muutosta esitettyyn investointiin, on hyvä kehuskella kaikille mahdollisille kuulijoille, mää sen sain aikaan. Kaupungin taloudella ei niin väliä.

Investoinneista on jälleen tänä vuonna selkeästi päätetty, investointi esityksissä on kerrottava sen vaikutus käyttömenoihin. Sanaakaan en ole kuullut tästä sanotun. Mikäli investointi raha jostain onnistutaan kaapimaan, se on yleensä pysyvä menojen lisäys menoihin. Tietenkin on myös investointeja jotka säästävät käyttökuluja. Uuden rakentaminen harvoin on. 

Talousarvion tasapainotus tulee jälleen jäämään hallituksen ja kj:n tehtäväksi. Valtuuston seminaarista en odota mitään ja valtuuston talousarvio kokous tuonee vanhan tavan mukaan menoja lisää. Sitten se on taas hauskaa haukkua ensi vuosi hallitusta ja johtavia virkamiehiä. Näin se on ollut ja näin se taas näköjään menee.