Eilen illalla oli vuorossa talousseminaarin palautteet ja päätteeksi kj. kertoi niistä ukilaisista yrityksistä joiden kehittämisessä kaupunki on ollut mukana. Yleensä puheenvuorot jaetaan suurimmasta pienimpää. Nyt mentiin päinvastoin.  Mitään erityisempää yllätystä ei tullut. Niin pääasiassa puhuttiin kuin ei mitään ongelmia olisikaan.

Ainoastaan vasurit ja persut puuttuivat ongelmiin. Vuosia sitten kysyin kahden kesken Esko Seppäseltä mitä mieltä hän on Ilkka Kanervasta. Vastaus oli "Näykkii joka asiasta, ei perehdy mihinkään syvällisemmin". U:kin kokoomuksesta on sanottavaa samaa. Joka asiasta näykyttiin, mistään ei tullut mitään syvällisempää analyysiä, esityksistä puhumattakaan.

Kepu varoitteli ajattelemasta meillä olevan rahaa, kuka niinkin mahtaa ajatella ja esitti sitten lisäyksiä budjettiin. Erityinen pettymys oli suurin puolue sdp. Ainoastaan äänestäjiä kosiskelevia lisäraha esityksiä. Ei mitään ajatusta talouden tasapainottamisesta.

Raken kanssa olikin puhetta pitäisikö vasurien ja persujen lähteä ajamaan oikeasti talouden kuntoonlaittoa. Ei meillä niin suuria mielipide eroavaisuuksia ole eikö ne pystyisi hyvällä tahdolla sovittamaan yhteen. Valitettavasti meidän voimamme ei riitä asioiden läpiviemiseen. Seminaarin piti antaa valtuuston ohjeet talousarvion valmisteluun. Maanantai aamuna alkaa hallitus tekemään esitystään valtuustolle. Toivottavasti viisasten kivi viikonloppuna jostain löytyy. Onhan täällä melko isoja kivikasoja mistä etsiä.