Pröjekti lähti liikkeelle laajan tiedon ja keskustelun merkeissä. Nyt homma on painunut pimentoon luottamusmiehiltäkin. Ainoastaan silloin tällöin, kuten tänään Turkkarissa kerrotaan jutusta. Minusta iso virhe on projektin järjestäytyminen. 

Kirsimme katsomassa miten muualla on tehty ja täällä kävi myös huippusaiantuntijoita kertomassa projektista. Kaikki tähdensivät johtomallia jossa päätökset tekevät luottamusmiehet ja käytännön johtamisen pieni asiantuntija ryhmä. Meillä lähdettiin kokonaan muulle tielle. Perustettiin ohjausryhmä johon tuli 5 luottamusmiesta ja sankka joukko virkamiehiä. Kylläkän se on vanha totuus, että tehdä joku ryhmä päätöskyvyttömäksi valitaan siihen yli 5 henkilöä.

Tuo populaatio on viimeksi kokoontunut tammikuussa. Minusta hommaan pitäisi nimetä kiireesti johtoryhmä johon tulisivat Jari Nikkari, Leena Arvela-Helle, Marko Kivistö ja 1 luottamusmies joka toimisi tiedon välittäjänä molempiin suuntiin ja tajuaisi pitää suunsa kiinni hänelle liian vaativissa asioissa. Tämä ryhmä raportoisi hallitukselle ja valtuustolle sekä toisi päätöksiä vaativat asiat luottamusmiehille.

Päätöksiä odottavat tilasuunnitelma ja elinkaarimallin toimeenpanija. Näissä luottamusmiehet pitää informoida hyvin voidakseen tehdä oikeat päätökset.