Edellisessä jutussa ollut kommentti ja Remeksen uusin kirja saavat jälleen miettimään mitä Olkiluodossa oikein tapahtuu? Siellä on ollut niin paljon vaikeuksia ettei sellaista määrää voisi atomivoimalan rakentamiselta odottaa eikä hyväksyä.

Remeksen kirjassa Olkiluoto räjähtää vihkiäispäivän iltana. Siinä on kyllä rikolliset auttamassa niin kuin dekkariin kuuluukiin. Kirjassa sivutaan niitä lukemattomia vaikeuksia mitä rakentamisessa on ollut. Viimeisin hälyttävä tieto on, että siellä on ollut töissä parikymmentä alihankkija firmaa joista ei ole mitään tietoa.

Miten se on mahdollista? Alue missä rakennetaan on suljettu. Luulisi valvonnan olevan helppoa. Miten voidaan olettaa, että firmoilla jotka maksavat muutaman euron tuntipalkkaa on käytössään pätevät ammattimiehet. On puhuttu vuosia miten tänne tulee Itä-Euroopasta se prääkki porukka, joka ei kelpaa muualle Eurooppaan töihin.

Miksi atomivoimalassa olisi toisin ellei valvontaa ole juurikaan ollut. Pitäisi todella selvittää miten asiat Olkiluodossa on.  STuK:n valvontaan en minä ainakaan usko. Pitää saada joku kokonaan ulkopuolinen tutkimuslaitos joka selvittää selkeästi tapahtuneet ja onko laitos normit täyttävä. En ole ainakaan mistään lukenut missään muualla näin epäonnistunutta rakentamista. Mikä on pielessä? Projektin johtajana oli Landtman niminen heppu, joka siirtyi telakalle johtajaksi ja nyt Turun telakalla ei ole töitä. Onko näillä jotain yhteyttä? Kysymyksiä riittää.