Heti maanantaina kokoontuu taloustyöryhmä, joka miettii keinoja talouden tasapainotukseen. Samalla reissulla on kh:n kokous. Torstaina kokoontuu kouluverkko uudistuksen ohjausryhmä.

 

Työryhmällä on viimeinen kokous. Nyt on sitten tehtävä esitys verkosta. Päätöksen tekee sitten valtuusto, mutta tärkeä on tmk:n lausunto varsinkin, jos onnistumme tavoitteessa ja pystymme tekemään yksimielisen esityksen. Mikäli näin käy, ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja ennustaa, että esitys tulee menemään läpi myös valtuustossa.

 
Ugin nykyiseen kouluverkkoon ei ole paljon muutoksia tehty. Yritetty on, mutta ei olla onnistuttu. Nykyisen kokoisesta Ugista on lopetettu 3 koulua, Pinipaju Lokalahdelta, Sairinen Kalannista ja Kammela Pyhämaasta. Lokalahti lopetti aikanaan Varanpään ja Mattisten koulut. Kalannista ja Pyhämaasta en tiedä kouluja lopetetun. Kuullut olen, että Pyhämaassa olisi joskus toiminut Pitkäluodon koulu. Ugin mlk:sta on lopetettu Päivärannan ja Vohdensaaren koulut. Onko lopettaja Ugin mlk tai Uki, en tiedä.
 
Kouluverkko on näin ollen hyvin vanha ja toisenlaisiin oloihin rakennettu. Tästäkin yritti koulutus ltk: pj aikaan saada keskustelua kuulemistilaisuudessa, mutta henki tilaisuudessa ei ollut keskustelulle suopea. Tämä ei ollut yllätys, koulujen sulkeminen on niin tunteita herättävä asia, että siinä tosi helposti lämpenee. Kalannissa keskustelu oli pääosin asiallinen. 
 
Varsinaisia ylilyöntejä ei sentään juurikaan tullut. Ikävään välikäteen joutuivat kaupungin varikontyöntekijät. Täysin syyttä joutuivat naurunalaiseksi lehdistössä ja eräs blogin pitäjä repäisi jopa ihokkaansa ja keskustelu jatkuu. Mistä sitten oli kysymys? Eräs kokouksen osanottaja kertoi kuulleensa varikonmiehiltä Pohitullin vakavista homeongelmista ja koulun remontin maksavan 30 milj/€ (180 milj/mk). Kyseinen henkilö on joskus ollut kaupungin puisto-osastolla työllistettynä ja on silloin ehkä kuullut jostain vanhoista homeongelmista. Remontin hintaa ei kukaan tunnista. Kahvitauoilla heitellään kaikennäköistä vitsiä. Pitäisi olla kykyä hahmottaa mitä juttua kannattaa jatkaa ja mikä jättää omaan arvoonsa. Pyydän anteeksi varikonmiehiltä vaikka tilanteeseen en syypää olekaan. Kohun aloittaneet eivät varmasti ymmärrä mitään pahaa mieltä aiheuttaneensa.
 
Tekevälle aina sattuu. Unohdetaan ikävät asiat ja mennään eteenpäin.