Kokous aloitettiin 3:n virkamiehen alustuksilla. Ekaksi Sari Rantanen kertoi pääasiassa vanhustenten hoidosta, Routi-Pitkäsen täydentäessä. Keskustelu herätti ristiriitaisia tunnelmia. Yleensä meidän vanhustenhoitoa arvostellaan kovin sanoin, nyt moitteita ei juuri kuultu. Lähinnä arvosteltiin ylitöiden teettämistä. Puolueetonta arviota tuohon on mahdotonta ottaa näkemättä ylityötilastoa. Olen itsekin tehnyt parhaimmillani yli 300 t/v. Tuo oli paljon ja siinä tuli ylitettyä sen aikaisen lain rajatkin. Ilmeisesti vanhustyössä ei kolkutella lain rajoja vaan kyseessä on henkilökohtaisista tuntemuksista. Sijaisten saannin vaikeus puhutti myös. Syynä on varmasti Ukin hyvä työllisyys. Kuka ihme haluaisi olla sijainen ilman tulojen varmuutta ja puhelinta rutistellen odottavan sen soivan. Hälytysrahan vaikutuksesta ylitöiden helpottajana keskusteltiin pitkään. Se on nykyisin 7€. Uskoisin sen olevan Suomen ennätys. Kemialiitossa se oli aikaan 2 tunnin palkka päivällä tulleesta hälytyksestä ja yö hälytyksestä 3.t. Tämän lisäksi lähes aina hälytys tehtiin ylityönä joten siitä se suurin korvaus tulee. Hälytysraha ei mielestäni kuulu keskusteluun ylitöistä. Ylityötä tehdään äkkinäisistä poissa oloista johtuen ja soitosta kotiin työntekijän jo poistuttua työpaikalta. Ennakoidut poissa olot hoidetaan ajoissa työpaikalla.

Tämän jälkeen Arvela-Hellen kertoili Kalanti-talosta. Suurinta kritiikkiä herätti asian valmistelu. Emme tiedä mitään Kalanti-talon todellisista reeraus kustannuksista vain pensseli remontti kulut tiedetään. Suurta epäuskoa herätti esineistön vieminen taloon joka on n. 60 vuotias eikä esimerkiksi putkiremonttaja ole tehty. Saattaa olla, että esineet vielä sukeltavat puhtaaseen ja likaiseen veteen. Sinne on jo viety inventoidut esineet. Samoin säätiön talouden epämääräisyys herätti närää. Hankkeen puoltajat kertoivat rahaa tulevan ovista ja ikkunoista kuitenkaan kukaan ei ole eikä vieläkään valmistele lainkaan säätiön taloutta. Säätiöllä tulee olemaan melkoisesti vuokra, henkilöstö, vakutuus ym. kuluja ellei sitten tavoitteena ole kaupungin maksavan kulut.

Muista asioista ei parta paljoa paukkunut. Ne asiat odottavat vielä aikoja parempia. Kalankasvatus alueista keskustelu lässähti alkuuna sillä tähän suunnitteluun kuuluvat vain kauoungin vedet ja olettaa sopii ettei kaupunginlahdessa aloiteta kalankasvatusta. Putsaaren lähellä on ainoastaan aluetta jota voi kuvitella kirjolohien lihotuspaikaksi.