Etukäteen lista näytti sellaiselta ettei siinä kauaa nokka tuhise. Niinhän siinä kävikin. Paikalle oli kutsuttu Sari Rantanen ja niin hänen asiansa, Kalannin vanhainkodin myöminen, käsiteltiin ensin. Kj ja Rantanen esittivät myyntiä. Lyhyen keskustelun aikana harmiteltiin ennustamisen vaikeutta. Sote saattaa tulla ja sen vaikutuksesta monella on vankat mielipiteet vaikka tosiasiassa kukaan ei tiedä. Sote päätöksen tultua jokainen kuitenkin toteaa, niinhän mä silloin sanoin. Äänin 8-3 päätettiin ettei myyrä.

Keskusta-alueen kehittämisestä tuli aikamoinen pormäikki. Osa olisi halunnut tähän ison poliittisen ohjausryhmän, osa pienen yrittäjistä ja puutalojen asukkaista koostuvan. Asia palautettiin. Saaritoseminaariin valittiin 1 oikealta ja 1 vasemmalta. Henkilöt selviävät jäsenäänestyksessä.

Sitten edettiinkin ripeästi salaiseen asiaan, josta päätettiinkin tehdä julkinen. Kyseessä oli Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kh:n päätökseen jossa hänet siirrettiin pedagogisen erityisavustajan tehtävään. Minusta oli aivan oikein asian julkisuus sillä Parviainen vastusti asian salailua. Alla osa äänin 6-5 hyväksytyn päätöksen perusteluista.

 

Kaupungin tarve uuteen pedagogisen erityisasiantuntijan viran perustamiseen ei ole riippuvainen kaupungin muusta organisaatiouudistuksesta, vaan viran perustaminen sekä Inkeri Parviaista koskeva siirtopäätös liittyy akuuttiin tarpeeseen saada pätevä edustaja mittaviin investointi- ja rakennushankkeisiin valvomaan kaupungin etua. Muut virkoja koskevat muutokset (opetus- ja kulttuuritoimenjohtajan viran lakkauttaminen, jo aiemmin tehty opetuspäällikön viran perustaminen sekä 12.3. päätetty hyvinvointipäällikön viran perustaminen) on käsitelty kaupungin yt-menettelyssä, ja organisaatiokokonaisuus käsitellään kuntalain edellyttämällä tavalla kaupunginvaltuustossa.