Hallituksen keskustelut eivät ole julkisia joten en oikein voi sanoa edellisestä kokouksesta mitään. Eri mieltä kuitenkin olin ja en oikein tykännyt osin keskustelun ollessa enemmän keljuilua kuin asiaa. Keskustelussa todettiin ettei minua voida kieltää ja miettimisen jälkeen aion jatkaa entisellä linjalla. Toisin sanoen tiukasti päätökset niinkuin ne on eikä käytyä keskustelua. Tiistai on nyt ollut pari kertaa esteistä johtuen kokouspäivä. Maanantaihin palataan jäälleen ensi kerralla Kalannin Tammiston tilalla. Terveiset Pentille.

Säästöohjelmasta ei ollut enää tarpeen paljoa jutustella. Siitä keskusteltiin jo viimeksi ja valtuustossa sitten isketään nyrkkiä pöytään. Päästäänhän taas intiimeihin puitteisiin Kalantiin. Kalannista on tulossa U:kin pääkaupunki, seuraava hallituskin kokoontuu siellä. Sitten oli 5 asema- ja ranta-asemakaavan muutosta.  Melkoisen selviä juttuja. Kankon rantakaava on puhuttanut kovasti, varsinkin paikallisia asukkaita. Paljolti johtuen siitä, että yleisesti on ollut virheellistä tietoa siitä ettei rakennusoikeutta voi siirtää. Aikoinaan lääninhallitus ja nyt varmaan ELY-keskus päinvastoin suosii oikeuden siirtoa. Mikäli samalla maanomistajalla on maata saaressa ja mantereella saarien rakennusoikeus suorastaan pakotetaan siirtämään mantereelle, mikäli mahdollista. Siten saadaan saaret yleisempään jokamiehenoikeus käyttöön.

Vihdoin ja viimein saatiin päätökseen tiehöylänkuljettajan toimen täyttölupa. Vaatiikohan henkilön valinta yhtä kovan puurtamisen. Parin ammattijärjestön TES-korotukset hyväksyttiin ja päästtiin taas ikuisuus asiaan. Niitä näyttää hallitukselle kertyvän. Maaseutuhallinon tehtävin hoitaminen Vakka-Suomessa on kuluttanut reippaasti aikaa, tupakkia ja polttoainetta eikä päätä näy. Nytkin pitkän keskustelun jälkeen kj veti asian pois listalta ja asiaan palataan elokuussa. Valtionhallinnon asettamat aikarajat on rikottu ajat sitten. Miten kaikki voi olla niin vaikeaa?

Kammelan Jätevesiosuuskunnan lainalle annettiin kaupungin takaus. Aloitteeni Sakunkulman kuntosalin maksuttomuudesta on saanut onnellisen lopun. Sitten vielä pari salaista jotka ilmeisesti julkistuvat seuraavassa kokouksessa.