Terveydenhoidossa on menossa isot uudistukset joka puolella. Vielä on hieman kesken terveyskeskus uudistus jollain tahoilla. Meillä se on valmis Vehmassalon ja Pyhärannan liityttyä meidän terveyskeskukseen. Rauman kanssa on menossa erikoissairaanhoidon osalta keskustelut. Siihen puuhataan valtakunnan tasollakin uudistus.

Erikois- ja perussairaanhoidot aiotaan yhdistää. Mielenkiintoinen uudistus on menossa Turussa ja sen ympäristössäkin. 10 terveyskeskusta aikoo luopua omista päivystyksistään ja muodostaa yhteisen päivystyksen T-sairaalaan. Varmasti parantaa palvelun laatua ja vähentää kustannuksia. Päivystyksessä tulee olemaan n. 10 lääkäriä vuorossa ja TYKS:n palvelut vieressä. Turun lähikuntien yöpäivystyksiä siirrettäessä Turkuun arveltiin päivystykseen tulevan puolet vähemmän potilaita. Potilaat vähenivät neljännekseen. Kynnys tällaiseen päivystykseen lähtöön nousee ja ilmeisen tarpeettomat jäävät pois ja vähemmän kiireelliset tulevat päivällä normaaliin vastaanottoon.

Päivystystä varten on tarkoitus perustaa kuntien omistama liikelaitos, joka toimisi TYKS:iltä vuokratuissa tiloissa. Me asumme liian kaukana toimipisteestä. Ostopalvelu mahdollisuutta ehkä kannattaisi aikanaan kysellä. Ei se loppujen lopuksi niin kaukana ole. 0,5-1 tunnin ajomatkan päässä meidän terveyskeskuspiirin alueelta. Sieltä löytyisi apu kaikkeen mitä saada voi.