Kokous kesti käsittämättömät 6 tuntia. Hallitus on vajonnut eräiden lautakuntien tapaan keskustelemaan loputtomasti nippeli asioista jotka kuuluvat työnjohdolle tai korkeintaan lautakunnille. Viranhaltija päätöksistä ilmeni, että Reino Pöyhönen on valittu Turkuun ja hänelle on myönnetty virkavapautta koeajaksi elokuun loppuun. Ylimääräisenä asiana Olli-Pekka Kari kertoi uuden puhepalvelusopimiksen valmistelusta ja sovittiin jatkon aikataulu.

Sitten päästiin pariksi tunniksi vesi- ja jätevesiyhtymien tukemisen pariin. Nämä ovat vähitellen kasvaneet jo melkein koko kaupungin kattaviksi ja matkan varrella on asioita hoideltu monenmonituisilla tavoilla. Tarkoitus on selkeyttää hommaa kaikille yhdenvertaisiksi. Asia kuuluu U:kin Vesi liikelaitokselle, mutta hallitus keskusteli ohjeistuksesta. Ei tämä vieläkään tule näillä ohjeilla selkeäksi, mutta vähenee sentään vähän erilaisuus. Esitin Juha Nevavuoren kannattamana 20%:n alennusta veden hintaan. Lopulta tuli yksimieliseksi päätökseksi, että määrätyt ehdot täyttävät yhtymät tai osuuskunnat saavat tämän alennuksen vesi- jätevesimaksuista U:kin Vedeltä.

Sitten siirryttiin merelle ja kaupungin saaritonttien hinnoittelu siirrettiin. Hallun koulu myytiin kyläyhdistykselle. Oinasaaressa esitettiin myytäväksi 2700 m2 metsämaata kesämökin lisämaaksi 3010€:n hinnasta. Päätettiin myydä 17 820 €:lla. Nevavuori esitti asian siirtoa, mutta häntä ei kannatettu. Rantakatu 25:n tontti päätettiin myydä 224 950:llä €. Turun Yliopistolle lahjoitettiin 10 000€. Sitten keskusteltiin hyvin hyvin pitkään erikoisautonkuljettajan toimen täyttämisestä. Lopulta asia siirrettiin. Samoin asentajan toimen täyttäminen siirrettiin. Varikko näytetään otetun oikein luupinalle. Koskahan sama tehdään kaupungin muille työpaikoille?

Maaseutuhallunnon asia siirrettiin. Paljon puhetta vähän villoja. Sitten kierrokset vain nousivat. Päästiin valitsemaan yritysvaikutusten arviointimenettelyä valmisteleva työryhmä. Esitys oli 5, valittiin 6. Kari Koski, Kristiina Salo, Jouko Antola, Antti Haapavuori, Mauri Kontu ja Kari Vainio. Otin esiin tämän hallituksen aikana tulleen käytännön ettei persuja ja vassareita valita mihinkään toimikuntiin.

Vipinä hankkeeseesta päätettiin jäädä pois äänin 5-4 ja 2 tyhjää. Pois jääntiä kannatti vasemmisto. Puolesta äänesti oikeisto Juha Aaltosta ja Helle Vahteraa lukuunottamatta, jotka äänestivät tyhjää. Hallituksen arvio strategian toteutumisesta esitetään valtuustolle. Päätettiin järjestää neuvottelu häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta jätetystä ilmoituksesta. Neuvotteluun kutsutaan Jari Valkonen, Juha Aaltonen, Inkeri Parviainen, Seppo Ryösä,  Kari Koski, Heikki Wala, Johanna Ruoranen, Juha Nevavuori, Mirva Lambacka, Pirjo Oksa ja Mika Pihlajaniemi. Kaikki asiaa koskeva aineisto toimitetaan osallistujille ja neuvottelun ajankohta sovitaan osallistujien kanssa. Sitten päästiinkin vähän nopeammin. Juha Aaltonen esitti 2:ta Jari Valkosen aloitetta uudelleen valmisteluun, häntä ei kannatettu. Viimeksi oli 4 salaista asiaa. Ne olivat asioita joita ei minusta ole mitään syytä julkistaa. Ihmisten henkilökohtaisia asioita.

http://uusikaupunki.fi/poytakirjat.html